Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım’ı bekledi gelmeyince ayrıldı

Yayın tarihi: 21 Mart 2019 Perşembe 4:55 pm - Güncelleme: 21 Mart 2019 Perşembe 4:55 pm

Zeynebiye Hareketi Gençlik Platformu’nun ev sahipliğinde Halkalı Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde Nevruz Şöleni gerçekleştirildi. Programın davetlileri arasında AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım ile CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu da vardı. Ancak Yıldırım programa beklendiği saatte gelmedi. İmamoğlu da “Benim gitmemi bekliyorsa eğer gidiyorum saat 17.00’de programım var zaten. Gelebilir. Ancak keşke gelseydi Nevruz birleşme barış günüdür.” dedi ve saat 16:00’da alandan ayrıldı.

Zeynebiye Hareketi Gençlik Platformu, Küçükçekmece Belediyesi ve Cem Vakfı’nın birlikte organize ettiği Nevruz Şöleni programına Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, AKP İstanbul milletvekili Şamil Ayrım, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, siyasi parti temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Nevruz Şöleni öncesi, programın yapılacağı salon önünde birçok ilin ve köylerin Nevruz Bayramına özel stantları kuruldu. Şölende Orta Asya Türklerinin geleneklerine göre hazırlanan ritüeller dikkat çekti.

Program şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kuran tilavetinin okunmasının ardından Zeynebiye Hareketi Gençlik Platformu Başkanı İrfan Tuncay selamlama konuşması yaptı. Tuncay Konuşmasında, “Bizler tıpkı bugün olduğu gibi milli ve manevi değerlerimizi gelecek nesillere taşımak için çalışıyoruz. Ve buna devam edeceğiz.” dedi.

İMAMOĞLU SELAMLAMA KONUŞMASI YAPTI

Ekrem İmamoğlu da programda kürsüye gelerek kısa bir selamlama konuşması yaptı.

YILDIRIM’I BEKLEDİ GELMEYİNCE AYRILDI

Törene Binali Yıldırım beklendiği saatte gelmedi. CHP’li Ekrem İmamoğlu da saat 16:00 sıralarında törenden ayrıldı. Çıkışta gazetecilere konuşan İmamoğlu, rakibi Binali Yıldırım’ın programa henüz gelmediğini hatırlatarak “Benim gitmemi bekliyorsa eğer gidiyorum. Saat 17.00’de programım var zaten. Gelebilir. Ancak keşke gelseydi Nevruz birleşme barış günüdür.” dedi. İmamoğlu bir gazetecinin

“Binali bey sizinle fotoğraf mı vermek istemedi?” şeklindeki sorusuna ise “Hiç bilmiyorum ama ben fotoğrafta güzel çıkarım.” diye yanıt verdi.

İMAMOĞLU GİTTİKTEN 20 DAKİKA SONRA GELDİ

Binali Yıldırım ise rakibi İmamoğlu salondan ayrıldıktan yaklaşım 20 dakika sonra törenin yapıldığı salona geldi.