Ekrem İmamoğlu Arap basına konuştu: Seçim öncesi söz vermişti. Hayata geçiriliyor

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2019 Çarşamba 8:17 pm - Güncelleme: 7 Ağustos 2019 Çarşamba 8:18 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisini tebrik ziyaretine gelen Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ile birlikte Arap basınının sorularını yanıtladı. İmamoğlu, “Seçimden önce bir mülteci masası kuracağınızı söylemiştiniz. Bir gelişme var mı” sorusuna, “Şu anda bir mülteci masası kuruluyor. Zaten bir mülteci bölümü var ama biz bunu genişleteceğiz. Hızlı bir şekilde bu sürecin başlaması, bu yıl sonunu bulacaktır” yanıtını verdi.

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’deki makam odasında Bulgaristan İstanbul Başkonsolosu Angel Angelov, Koç Holding yönetim kurulu üyesi İpek Kıraç, Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Güney Kore İstanbul Başkonsolosu Jessy Yeunju Jang ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’yı ayrı ayrı kabul etti.

 

İmamoğlu’ndan Ravza Kavakçı’ya: İBB’nin parasıyla Amerika’da okudu, kuruma borcu var…

 

Filistin Ankara Büyükelçisi Mustafa da İmamoğlu’nu tebrik ederek, İstanbul ile Kudüs’ün derin tarihi bağları olduğunu vurguladı. İki şehrin her anlamda iş birliği içinde olması gerektiğini altını çizen Mustafa, Türkiye’nin desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini ifade etti. İmamoğlu da Türkiye ile Filistin arasında tarihi ve manevi bağlara vurgu yaparak, “Kardeşliğimiz ve iş birliğimiz dün olduğu gibi yarın da devam edecektir” dedi.

“YAŞANAN BİR İNSANLIK SORUNUDUR”

İmamoğlu, görüşmenin ardından Arap basınının sorularını da yanıtladı. İmamoğlu’na ilk olarak, “Filistinli mülteciler için özel açıklamanız var mı” sorusu yöneltildi. Türkiye’nin mülteci konusunda ciddi bir sınav verdiğini belirten İmamoğlu, “Sayın büyükelçi, bize, özellikle Suriye üzerinden gelen, oraya da mülteci olarak gitmiş ve yine mülteci olarak Türkiye’ye gelmiş Filistinli dostlarımızdan ve sorunlarından bahsetti. Ben de kendilerine, ailelerinin tüm sorunları ile ilgili derhal ilgileneceğimizi ve bu konuda hazır olduğumuzu belirttim. Bize bilgi vermeleri halinde, kendi ellerindeki envanteri paylaşmaları halinde mutlaka Filistinli dostlarımızın yanında olacağımızı, diğer mülteciler gibi takip edeceğimizi belirttim. Neticede yaşanan bir insanlık sorunudur. İnşallah barış dolu bir Ortadoğu’yu hep birlikte yaşarız” diye konuştu.

 

İmamoğlu, “Seçimden önce bir mülteci masası kuracağınızı söylemiştiniz. Bir gelişme var mı” sorusuna ise, “Şu anda bir mülteci masası kuruluyor. Zaten bir mülteci bölümü var ama biz bunu genişleteceğiz. Envanteriyle, yardımlarıyla çok ciddi anlamda yanında duracağımız söyledik. En başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere. Hem toplumsal sorunları ile ilgilenen hem de geleceğe dair problemleriyle ilgili ulusal ve uluslararası politika üreten bir mülteci masası. Tabii çok aktif ve dinamik bir mülteci masası. Hızlı bir şekilde bu sürecin başlaması tahmin ediyoruz bu yıl sonunu bulacaktır” yanıtını verdi.

İmamoğlu’ndan Kanada Büyükelçisine ‘Kaz Dağları’ telefonu