Ekrem İmamoğlu açık açık söyledi! “Görevden alınabilirim”

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2022 Pazartesi 11:17 am - Güncelleme: 4 Temmuz 2022 Pazartesi 12:32 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İngiliz Financial Times gazetesine çarpıcı açıklamalar yaptı. İmamoğlu, 2023 yılındaki seçimde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kazanması halinde görevden alınabileceğini söyledi.

Financial Times gazetesinde bugün “İstanbul Belediye Başkanı Türk iş dünyasını Erdoğan’a karşı ‘cesur olmaya’ çağırıyor” başlıklı bir haber yayınladı. Financial Times’a konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Türkiye’deki şirket yöneticilerinin, Erdoğan’ın alışılmışın dışındaki politikalarına karşı açıkça konuşamamaları nedeniyle kötüye giden ekonomik krizden sorumlu olduğunu belirtti.

İmamoğlu konuştuğu yurttaşın AKP’li olduğunu böyle anladı

Haberde “Türkiye’de muhalefetin önde gelen isimlerinden biri” olarak nitelenen İmamoğlu, Türkiye’nin “tarihin en önemli ekonomik krizini” yaşadığını belirterek şirket yönetimlerine “cesur olma” çağrısı yaptı. “İş dünyasının hâlâ cesaret gösteremediğini üzüntüyle izliyorum. Ne yazık ki iş dünyasının da bu ekonomik durumda suçu var” diyen İmamoğlu, iş çevrelerinde birçok kişinin Erdoğan’ı eleştirdikleri için cezalandırılmaktan korktuğunu ifade etti.

‘ERDOĞAN SEÇİMİ KAZANIRSA GÖREVDEN ALINABİLİRİM’

İmamoğlu, “Hesaplarıyla ilgili bir soruşturma başlatılmasından, hukuk dışı mahkemelere maruz kalmaktan ya da olası başka türlü müdahalelerden korkuyorlar” diye konuştu. “Ekonominin yolun sonuna yaklaştığını” ifade eden İmamoğlu, Erdoğan’ın seçimi yeniden kazanması halinde kendisinin görevden alınabileceğini kaydetti.

” ŞU ANDA HÜKÜMET KAZANAMAZ”

İmamoğlu, gelecek yıl yapılacak seçimde doğru adayı belirlemenin “çok çok önemli” olduğunu da dile getirerek “Şu anda hükümet kazanamaz” dedi. Financial Times, seçim anketlerinde Erdoğan’a halk desteğinin “tüm zamanların en düşük seviyesinde olduğuna” dikkat çekerken bazı seçmenlerin muhalefete de inanmadığını yazdı.

İmamoğlu, Asım Bezirci’yi mezarı başında andı