Ekrem İmamoğlu: 23 Nisan’dan 1 Mayıs’a sokağa çıkma kısıtlaması getirilebilir

Yayın tarihi: 19 Nisan 2020 Pazar 10:01 pm - Güncelleme: 19 Nisan 2020 Pazar 10:01 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “23 Nisan’dan 1 Mayıs’a bir kısıtlama getirilebilir. 2 günlük sokağa çıkma yasakları ne kadar faydalı oluyor bilmiyorum. 2 haftalık bir karantina süreci olabilir” açıklamasında bulundu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sokağa çıkma yasağınn İstanbulluları nasıl etkilediğinden belediyeye açılan bağış soruşturmasına kadar birçok meseleyi ‘Neden?’ programında açıklıyor.

İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları;

İstanbul kısıtlamaya hazır mıydı?

“Perşembe’den çalışmalarımızı bitirmiştik. Verimli bir hafta sonu geçirdik. Hatasız bir hafta sonu geçti. Hafta içi yardım sunduğumuz vatandaşlara olan sürecimizi hızlandırdık. Hafta sonu da devam etti.”

“23 NİSAN’DAN 1 MAYIS’A SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI GETİRİLEBİLİR”

Ekrem İmamoğlu neden sokağa çıkma yasağı istiyor?

Ne yazık ki iki kez pandemi kurullarıyla toplantı yapabildik. Pandemi kurulunda hekimler benimle aynı kararı dile getirdi. Sokağa çıkma yasağı konusunda ısrarcıyız. Salgın büyüdükçe müdahale şansınız zorlaşıyor. Bu bakımdan sokağa çıkma yasağı salgını kontrol altına almanızı kolaylaştırıyor. Ayrıca test imkanınızı daha üst seviyeye taşıyorsunuz. Hızlı bir şekilde hemen olmalı. 23 Nisan’dan 1 Mayıs’a bir kısıtlama getirilebilir. 2 günlük sokağa çıkma yasakları ne kadar faydalı oluyor bilmiyorum. 2 haftalık bir karantina süreci olabilir.

‘ÜCRETSİZ EKMEK DAĞITIMI’ TARTIŞMASI

Vahap Bey’in yaşadığı sıkıntının cevabını vermek isterim. Biz paralel işlerinden anlamayız. Devletin bir kurumudur belediye. Aklı bunu kesmeyen yasayı açar belediye nedir görür. Bu bir kibrin yansıması. Ben bu sözlerin (Mahir Ünal’ın açıklamaları) çok geçersiz olduğunu söyleyebilirim. Ben 230 bin aileye yardım yapan kurumum. Siz bu yardımları yapan belediyeye “yardım yapma” mı diyeceksiniz. “Hadi oradan” derler insana

Siz Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yardımlarına nasıl hayır dersiniz? Hangi zihniyetle?

‘MASKE DAĞITIMI’ TARTIŞMASI

Biz devletimizin kurumuyuz. Ne için maske dağıtmıyoruz. Bazı belediyelerimizde maske üretimi bile izne tabi. Belediye maske üretecek valilik izin vermiyor. Bizim amacımız yardımcı olmak.

İBB’NİN BLOKE EDİLEN HESAPLARI

Ne yaptınız siz. O kampanya sürecinde verdiğiniz hesapları bloke ettiniz. Ne büyük iş yaptınız! Bugün bankalarda bizim 2.9 milyon lira paramız var. Ne sıkıntınız var milletin bağışlarıyla. Ben bankalara söylüyorum; kanunsuz iş yapıyorsunuz. Bu dönemin ruhuna, sürecine inanın zarar veriyor.

PANDEMİ GÜNLERİNDE BELEDİYE BÜTÇESİ

“Bizler Türkiye’nin kamu kurumlarıyız. Bu konu sadece bizim konumuz değil. Bütün belediyelerin düzenlemeye ihtiyacı var. Ek bir katkıya ihtiyacı var belediyelerin. Yoksa birçok belediye bu süreci yürütemez ve yönetemez. Biz bütçe verilmezse diye düşünmek istemiyoruz. Yoksa çok büyük sıkıntılar doğabilir.”