Ekrem İmamoğlu 23 Haziran’a son üç gün kala neler duyacağımızı açıkladı

Yayın tarihi: 18 Haziran 2019 Salı 3:59 pm - Güncelleme: 18 Haziran 2019 Salı 3:59 pm

Yüksek hukuksuz kararıyla mazbatası alınan CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul ulaşımı için çözümlerini açıkladı. Ekrem İmamoğlu son üç gün kala ” Bir de bunlar yüzüne bakarak dinini anlıyorlar, partilerini bile anlıyorlar. Terör örgütü üyesi diyecekler, onu diyecekler, bunu diyecekler” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu ‘nun açıklamalarından başlıklar şöyle:

SON ÜÇ GÜN KALA NELER DUYACAKSINIZ NELER

“Son üç gün Ekrem İmamoğlu hakkında neler duyacaksınız neler. Kimse kimseye etnik kökeni üzerinden üstünlük kuramaz. Herkese insan gözü ile bakarız. Neler daha uyduracaklar. Bir de bunlar yüzüne bakarak dinini anlıyorlar, partilerini bile anlıyorlar. Terör örgütü üyesi diyecekler, onu diyecekler, bunu diyecekler. Bizim gizlimiz saklımız yok. Ulaşım için birlikte çalışacağız. Toplu taşıma teşvik planı hazırlanacak. UKOME’de tüm odalarının temsilini sağlayacağız.

İşte 31 Mart seçimlerinde en yakın tahminde bulunan REMRES’ten son 23 Haziran anketi!

SADECE CEZA VEREN İMAJI DEĞİŞTİRECEĞİZ

Sizi dinlemeden ceza kesen, cezaları yıldırma taktiği olarak kullanan bir yönetim asla olmayacağız. Hiçbirinize gizli ortak tayin etmeyeceğiz. önceliğimiz her zaman çalışan esnaf olacak. Minibüs taşımacılığı İstanbul’un bir geleneği. Yoğun yolculuk merkezlerini besleyen bir sistem. Yok saymayacağız, önemseyeceğiz. Minibüs esnafı belediyeyi bir tehdit olarak görmeyecek. Minibüs esnafının gözündeki sadece ceza veren imajını değiştireceğiz. Minibüs duraklarını yaygın ve nitelikli hale getirmek için çalışacağız. Beraber çalışacağız, zorlamadan. Servis taşımacılığı İstanbul’un yükü çeken alanlardan biri.

Biz söyleyene kadar çözdük, çözdük, diye geziyorlar. Herkes kimin yaptığını biliyor. Kimseye tehdit etmeyiz. Her zaman birlikte hareket edeceğiz.

SERVİS YÖNERGESİNİ REVİZE EDECEĞİZ

Servis yönergesini revize edeceğiz, mali yükü azaltacağız. Servis araçlarının çalışma saatleri dışında parklanma yapacağı alanları geliştireceğiz. Bu uygulamayı da tüm İstanbul’a yayacağız. İstanbul’un trafik çilesini en derinden yaşayan taksicilerimizin de sorunlarını biliyoruz.

Dinlenme ve bekleme koşullarını düzenleyeceğiz, yeni taksi duraklarını oluşturacağız. Geçim, sigorta sorunlarına da katkı sağlayan bir üst kurul olacağız. Bu konuda ortak çalışacağız. Koşulların iyileşmesi için hep birlikte çalışacağız. Kazancı sektörün asıl temsilcilerine gitmesi için elimizden geleni yapacağız. Her zaman sizin yanınızda olacağız.

Uzman arkadaşlarım her konuda beni bilgilendiriyor, genç adamım her şeyi hatırlarım. Sizlerin arasında olacağım, dolmuşa, taksiye bineceğim.

DENİZ ULAŞIMINDA YENİ HATLAR

Deniz ulaşımına da önem veriyoruz. Yüzde 10’lardan yüzde 3’lere düştü. Ulaşımdaki payın ne kadar azaldığını biliyoruz. 31 Mart öncesi belirttiğimiz gibi kıyıdan yeni hatlar açacağız. İstanbulluları tekrar deniz ile buluşturacağız. İşletme ve finans modellerini de sizler ile planlayacağız.

Düzenli ve sık deniz seferleri konulacak. Birbirini tamamlayan bir sisteme kavuşulacak. Yolcu sayısı azalıyor, maliyetler artıyor. Dolmuşların varlıklarını sürdürmeleri için çalışmalara başlayacağız. Dolmuş esnaflarının sıkıntılarını çözeceğiz. Kendilerini unutmadığımı söyledim. Nasıl bir alanda geleceğe hazırlanılması gerektiğini beraber düşüneceğiz. Bu arada her husus bizim önceliğimiz.

Kurumun içinde düzen ve şeffaflık olmadığı için kaos oluşturuyor. Gereksiz zaman, para ve vakit kaybını azaltacağız. Paydaşlarla görüşeceğiz. Esenler Otogarı’nın işletmesi için konunun muhatapları ile bir araya geleceğiz. Otogar işletmesini profesyonel ve vatandaş odaklı hale getireceğiz. Bizden emin olabilirler. Otobüslerin dinlenme ve bekleme alanlarını düzenleyeceğiz. Otobüs firmalarının da yanında olacağız. “