Ekranı Karartmanız Gerçekleri söylememizi engelleyemeyecek!

Yayın tarihi: 1 Temmuz 2020 Çarşamba 5:03 pm - Güncelleme: 1 Temmuz 2020 Çarşamba 5:03 pm

Bülent Tezcan “ Bu bir ekran karatması değil, bu milletin düşünmesi haber alma özgürlüğüne açık bir saldırı ve karartmadır.”

RTÜK’ten TELE1’e ağır Abdülhamit sansürü

İktidarın muhalif basını susturma aracı olarak kullandığı RTÜK, TELE1 TV’ye 5 gün ekran karartma cezası verdi. RTÜK tarihinde ilk kez ekran karartma cezası uygulanacak. İki kanalda bir kez daha aynı cezayı alırsa lisansları iptal edilecek.

Canlı yayında katliam çağrısı yapanlara karşı kayıtsız kalıp, kamuoyu tepkisiyle harekete geçmek zorunda kalan RTÜK, TELE1’e ağır sansür uyguladı. RTÜK üyesi İlhan Taşçı, TELE 1 ve Halk TV’ye 5 gün ekran karartma cezası verildiğini duyurdu.

İktidarın muhalif basını susturma sopası RTÜK, TELE1’e yine ceza verdi ‘BİR SONRAKİ AŞAMADA KANALLARIN FİŞİ ÇEKİLECEK’ RTÜK üyesi İlhan Taşçı, bugün yapılan toplantıda TELE1 ve Halk TV’ye 5 günlük ekran karartma cezası verildiğini bildirdi.

Kararın oy çokluğuyla alındığını belirten Taşçı, “TELE 1 ve Halk TV’nin ekranları 5 gün karartılacak! RTÜK’te muhalif kanalların sesini kesmeye dönük operasyonun 2. Ayağı gerçekleşti. TELE 1 ve Halk TV’ye verilen ceza kararı oy çokluğuyla alındı. Bir sonraki aşamada kanalların fişi çekilecek, tamamen kapatılacak” dedi.