Ekran kartı fiyatları sonunda makul seviyelere gelmeye başladı

Yayın tarihi: 10 Mart 2022 Perşembe 8:00 am - Güncelleme: 9 Mart 2022 Çarşamba 10:48 am

Elektrik faturalarındaki artışla birlikte madencilik yapmak trend olmaktan çıktı. Böylece ekran kartı fiyatları da hayli düştü.

Müjde! Ekran kartı fiyatları düşmeye başladı. Çok değil 2020’nin Aralık ayında yanı 15 ay öncesinde 1000 TL gibi fiyatlara satılan ekran kartları şimdilerde 8000 TL gibi absürt fiyatlardan satılmaya başladı. O da sıfırını bulabilirseniz. Fakat sabredin bu buhranın bitmesine az kaldı.

Kripto paraların yaygınlaşması ve popülerleşmesi ile birlikte, mining yapan kişilerin sayısı da hayli arttı. Bilindiği üzere bazı kripto paraları üretmek için yüksek güçlü GPU yani ekran kartlarından faydalanılıyor.

Günümüz kurlarıyla bir ekran kartı kendi parasını 6 – 7 ay gibi bir sürede çıkartıyor. Sonrasında ise getirisi tamamen kar olarak kullanıcıya kalıyor. Hal böyle olunca ekran kartlarına olan talepte de patlama yaşandı.

Şu anda piyasada ekran kartı bulmak fena halde zorlaşmış durumda. Olan ekran kartlarının fiyatları da hayli üst seviyelerde. Peki bu fiyatlar ne zaman düşecek?

 

ekran kartı

Günümüzde mining ile uğraşanların çok büyük bir bölümü ethereum kazıyor. Bitcoin’den sonra en değerli kripto para konumunda yer alan ETH önümüzdeki günlerde bir güncelleme alacak.

ETH 2.0 güncellemesi ile birlikte madencilerin kazançları da önemli oranda düşecek. Bu da madencilik yapmayı eskisi kadar karlı kılmayacak.

Bu seviyede pek çok kişinin sisteminin fişini çekerek ekran kartlarını satışa çıkarması bekleniyor. Bu durumda piyasadaki kartların fiyatı da muhtemelen düşecektir.

Şu sıralar ekran kartı fiyatları düşmeye başladı. Hali hazırda 10 bin TL bandına satılan kartları şu anda 5000 TL bandına satın alabiliyorsunuz. Tercih sizin.

Seks oyuncağı içinde kalan kadın hastaneye kaldırıldı