Ekonomistten emekli zammı tahmini! Ne kadar bekleniyor?

Yayın tarihi: 17 Aralık 2021 Cuma 10:32 am - Güncelleme: 17 Aralık 2021 Cuma 12:57 pm

Ekonomist Prof. Veysel Ulusoy, 2022 yılında emeklilere yapılacak zamma ilişkin paylaşım yaptı. Ulusoy, emeklilere yüzde 50-55 zam beklediğini söyledi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asgari ücreti açıklamasının ardından gözler emekli zamlarına çevrildi. Ekonomist Veysel Ulusoy, binlerce yurttaşın merak ettiği konuya ilişkin paylaşım yaptı.

SSK’dan ve Bağkur’dan emekli olan milyonlarca vatandaşın maaşı ocak ve temmuzda olmak üzere her 6 ayda bir enflasyon verilerine göre artıyor. Hem emekli hem de memurlara yapılacak zam oranı, 6 aylık enflasyon farkıyla ortaya çıkacak. Emekli ve memurlar, 3 Ocak’ta açıklanacak aralık ayı enflasyon rakamlarıyla beraber maaş tutarlarını da öğrenecek.

Ekonomist Ulusoy, emeklilere yüzde 50-55 civarında zam beklediğini ifade eden bir paylaşım yaptı. Ulusoy, “Sıra emeklilere %50-55 zamda..” diyerek zammın yüzde 50 ila 55 olacağını öne sürdü.

BİR ORAN DA YANDAŞ CEM KÜÇÜK’TEN

Hükümete yakınlığıyla bilinen gazeteci Cem Küçük, emekli zammına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile yaptığı konuşmayı aktardı. Küçük “Emekli yüzde 30 ile yüzde 40 arasında zam gelecek” dedi.

Asgari ücret de durdurmadı! Ve Dolar 16