Ekonomist Remzi Özdemir: Mehmet Şimşek’e bakanlık yaramadı Albayrak’ın ruhu kaçmış

Yayın tarihi: 12 Temmuz 2024 Cuma 3:08 pm - Güncelleme: 12 Temmuz 2024 Cuma 3:58 pm

Haber: Haber Merkezi

Ekonomist Remzi Özdemir, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamalarına tepki göstererek, “Bakanlık yaramadı, Berat Albayrak’ın ruhu kaçmış içine” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek peş peşe yaptığı açıklamalar ile gündemde. Tepeden tırnağa bütün ürünlerden vergi alacağını söyleyen Şimşek, son dönemde yaptığı siyasi açıklamalar ile tepki topluyor. TELE1’de yayınlanan ‘Gerçek Haber Gerçek Ekonomi’ programına konuk olan ekonomist Remzi Özdemir, “Bakanlık görevi ona yaramadı” dedi.

Mehmet Şimşek’in “Bir sonraki ay, bir öncekinden daha iyi olacak” sözlerini değerlendiren Özdemir “Berat Albayrak’ın ruhu kaçmış içine. Berat Albayrak’ın söylemi bu. Aynı politikalara geçtiler.” diye konuştu.

Şimşek’in politikacı olmadığını söyleyen Özdemir:

“Mehmet Şimşek iyi bir finansçıydı. Gerçekten dünyada fon yöneticileri arasında sevilen bir isimdi. İş dünyasına zaman zaman verdiği fikirlerle danışmanlıklarıyla onlara faydalı modeller geliştirmişti. Sanayi dünyasının biraz kalkınmasına neden olmuştu. Ancak bu son bakanlık görevi Mehmet Şimşek’e yaramadı. Çünkü bugüne kadar ben politikacı değilim diyen her fırsatta bunu çevresine söyleyen o ünlü finansçının biz bugün politikacı olduğunu görüyoruz. O yönde yazık oldu.” ifadelerini kullandı.

Remzi Özdemir emekli maaşını açıkladı

Kaynak: HABER MERKEZİ