Ekonomist Özgür Demirtaş’tan AKP iktidarına zehir zemberek sözler

Yayın tarihi: 7 Aralık 2020 Pazartesi 1:54 pm - Güncelleme: 7 Aralık 2020 Pazartesi 1:54 pm

Ekonomist Özgür Demirtaş, koronavirüs salgını nedeniyle bazı ülkelere yardım ettiğini açıklayan AKP hükümetine sert tepki gösterdi. Demirtaş, “Türkiye’yi yönetenler, Eğer başka ülkelere yardım edecek paramız varsa: Pandemide zorda kalan vatandaşlarımıza yardım edin. Daha az vergi alın.” paylaşımında bulunda

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada korona virüs salgını nedeniyle bazı ülkelere yardım edildiğini belirterek; ‘Bugüne kadar 156 ülkeye ve 9 uluslararası kuruluşa yardım sağladık. Salgın şartlarında, gıda güvenliği sorunu yaşayan ülke ve bölgelere yönelik 16 ülkede özel programlar gerçekleştiriyoruz.’ açıklaması yapmıştı. Ekonomist Özgür Demirtaş, Erdoğan’ın bu açıklamasını eleştirdi.

“O ZAMAN DAHA AZ VERGİ ALIN

”Sosyal medya hesabından açıklama yapan Demirtaş mesajında; ‘Türkiye’yi yönetenler, Eğer başka ülkelere yardım edecek paramız varsa: Pandemide zorda kalan vatandaşlarımıza yardım edin. Daha az vergi alın. Eğer Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olan herkese yardım edecek paramız yoksa:O zaman da bilmem kaç ülkeye yardım gönderdik demeyin…’ ifadelerini kullandı.