Ekonomist İslam Memiş’ten yatırımcılara 2022 tahmini

Yayın tarihi: 13 Ocak 2022 Perşembe 8:50 am - Güncelleme: 13 Ocak 2022 Perşembe 9:20 am

Piyasalar için tahminini açıklayan ekonomist İslam Memiş, “Al-sat yapanlar öyle bir zarar edecekler ki akla hayale gelmeyen batışlar görebiliriz” dedi.

Doların 18 lirayı geçtiği dakikalarda “Dolar ve altın çökecek, acınacak hale gelirsiniz” değerlendirmesinde bulunan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasalar için 2022 tahminini açıkladı.

Hadi Özışık’ın Youtube yayınına konuk olan Memiş, “2022 yılı için çok dalgalı bir piyasaya yatırım yapıp pozisyon alın” uyarısında bulundu.

Herkesin ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 25 Ocak’ta açıklayacağı faiz kararına kilitlenmiş durumda olduğunu belirten Memiş, “Kimse o tarihe kadar pozisyon almak istemiyor… 25 Ocak’ta Fed faiz kararını açıklayacak ve sahneye FED Başkanı Powel çıkacak… Herkes ona göre pozisyon alacak” dedi.

İslam Memiş’ten altın tahmini

“UZUN VADELİ YATIRIM YAPMAYANLAR ZARAR EDECEK”

Memiş “Küçük yatırımcı kendini bu dalgalanmadan nasıl koruyabilir?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Mutlaka herkesin 4 farklı üründen sepet yapması gerekiyor… Bu sepetin içinde TL olabilir, dolar olabilir, kripto para olabilir, altın olabilir… Sepetinde çeşitlilik yapmayan, uzun vadeli yatırım yapmayan herkes zarar edecek… Öyle bir zarar edecekler ki akla hayale gelmeyen batışlar görebiliriz…

Altın uzmanı, yatırımını altına yapanlara seslendi

“ÇOK CİDDİ ENKAZLAR OLUŞTURACAK”

Bizim kültürümüzde şöyle bir şey var: Ben döviz aldım yattım, alım satım yapar kazanırım… Ben altın veya gümüş aldım ya da kripto paraya girdim, alırım satarım para kazanırım… Net konuşuyorum; Bu düşünceye sahip oyanlar 2022 yılında batacak… Ancak ‘Ben gelenekçiyim, ne alırsam alayım uzun vadeli alırım’ diyenler kazanacak. Kısa vadede ‘Alım satım yaparım para kazanırım’ diyenler batacak ve çok ciddi enkazlar oluşturacak.”

ABD’de enflasyon açıklandı