Ekonomist Aziz Konukman: Saray’da 1 trilyon gizli ek bütçe var yerel seçimde para yağabilir

Yayın tarihi: 17 Ekim 2023 Salı 1:04 pm - Güncelleme: 17 Ekim 2023 Salı 1:15 pm

Ekonomist Aziz Konukman, iktidarın 1 trilyon gizli ek bütçe hazırladığını belirterek muhalefete seslendi. Konukman, “Saray’ın önünde olağanüstü kaynaklar var. Seçimi kazanmaya yönelik para yağabilir. Buradan muhalefete sesleniyorum. Bu harcamaları didik dik incelesinler” dedi.

Ekonomist Aziz Konukman, TELE1’de ekranlara gelen ‘Gerçek Ekonomi’ programında Bilge Yurtdagülen’in konuğu oldu. Konukman, Saray’da gizli bir ek bütçe hazırlandığını belirterek muhalefeti yerel seçimler için uyardı.

Konukman şunları söyledi:

“Eylül ayında yayınlanan OVP’de 0,6 trilyonluk bütçe açığı 1,6’ya yükseldi. Yaklaşık 1 trilyon arttı. Nedeni ise Saray’da hazırlanan ek bütçe. Ek bütçe kanun teklifinin görüşülmesi sırasında bütçeye yansıtılmadı. Eğer ek bütçe 1,1 bağlandı, 2,1 bağlansaydı 1 trilyon daha bütçe gelirlerinin artırılması gerekirdi. Vergi gelirlerinin artırılması gerekirdi. Bu toplumun kaldırabileceği bir vergi yükü olmazdı. Büyük bir tepki olur diye borçlanma kanununa geçici bir madde eklediler. Aşağı yukarı 2,2 trilyon borçlanmanın yolunu açtılar. Tam gaz bütçe açığı devam edecek. Saray’ın önünde olağanüstü kaynaklar var. Seçimi kazanmaya yönelik para yağabilir.”

“MUHALEFET HARCAMALARI DİDİK DİK İNCELESİN”

“3,9 trilyon 9 aylık gerçekleşme. Gerçekleşme tahmini 6,6 trilyon. 3 ayda 6,6 trilyonluk daha harcaması var. Adeta birilerine para yağacak. Cari transferler 1,6 trilyon, yıl sonu gerçekleşme tahmini 2,5. Bu seçimi aldırır. Buradan muhalefete sesleniyorum. Bu harcamaları didik dik incelesinler. Ulufe gibi dağıtılacak olan kalemler ne olacak? Bunu neden Meclis’ten sakladınız? Neden Meclis’e 2.5 trilyonla geldiniz? Bunun nedeni ne? 1 trilyona yakın bütçeyi neden artırdınız?”

Aziz Konukman’dan OVP eleştirisi! “Mehmet Şimşek öğrencim olsa sınıfta bırakırım”