Ekonomist Atilla Yeşilada: Türkiye’yi iki büyük tehlike bekliyor

Yayın tarihi: 6 Ocak 2022 Perşembe 9:38 am - Güncelleme: 6 Ocak 2022 Perşembe 9:45 am

Ekonomist Atilla Yeşilada 2022’de dünya ve Türkiye ekonomilerinde beklenen ‘iki büyük tehlike ve öngörülemeyen tehlikeleri’ açıkladı.

Ekonomist Atilla Yeşilada, katıldığı bir YouTube yayınında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Yeşilada, 2022 senesinde dünya ve Türkiye ekonomilerini bekleyen ‘tehlikeler’e değindi.

Çin ekonomisinin beklenmeyen bir çıkış yapabileceğini söyleyen Yeşilada, Türkiye’deki yüksek enflasyonun ise sadece 2022’de değil 2023 yılında da ekonomiyi krize sürükleyebileceği tahmininde bulundu.

Yeşilada, emtia fiyatlarında oluşan balona dikkat çekerek, jeopolitik gerilimlerin, iklim değişikliği ve getirdiği felaketlerin ekonomilerde üzerindeki baskısını ele aldı. Öte yandan gıda fiyatlarının da dünya çapında şüpheli konumda olduğunu söyledi.

“YÜKSEK ENFLASYON 2023’TE YENİ BİR KRİZE YOL ÇIKABİLİR”

Omicron varyantını ise 2022 başında ‘siyah kuğu’ olduğunu ifadelerini kullanan Ekonomist Atilla Yeşilada, “Tüm planları bozabilir” dedi. Türkiye ekonomisine değinen Yeşilada, “2023 yılına da ‘yüksek enflasyonla’ girmek resesyon ve yeni bir mali krize yol açabilir” değerlendirmesinde bulundu.

Atilla Yeşilada ‘asıl kriz’ için tarih verdi

Atilla Yeşilada’dan ‘kur garantili TL’ sonrası dolar tahmini