Ekonomi Yaren leyleği de vurdu! Karşı yuvadan dal çaldı

Yayın tarihi: 14 Mart 2022 Pazartesi 7:58 pm - Güncelleme: 14 Mart 2022 Pazartesi 7:58 pm

Balıkçı Adem Amca ile 11 yıllık dostlukları filme konu olan Yaren leylek, komşu leyleklerin yuvasından dal parçaları aşırırken kameralara yakalandı. O anlara şahit olan köylülerden biri ise ‘ekonomi’ göndermesinde bulundu.

Bursa’da yaşayan balıkçı Adem Yılmaz (66) ile dostluğu filme konu olan Yaren leylek, bu yıl Eskiağaç Köyü’ne 11. kez geldi. Adem amca ile Yaren leyleğin dostluğunu Türkiye’ye duyuran yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş, dün yakın dostunun komşu leylek yuvasından yaptığı ‘hırsızlığı’ ifşa etti. Alper Tüydeş, sosyal medya hesabından paylaştığı videoyu “Yaren Leylek bugün kameralara fena yakalandı. Yaren, komşu yuvadaki malzemeleri yuvanın sahibi olan leylek ortalıkta yokken bir bir toplayıp defalarca kendi yuvasına böyle taşıdı. Aşağıda onu ayıplayanlara aldırış etmedi” notuyla paylaştı.

Alper Tüydeş ikinci paylaşımında ise şöyle dedi:

“Elbette bu sadece Yaren’e has değil. Leylekler bunu yapar. Geçtiğimiz yıllarda yuva temizliğinde insanların bahçesine kurusun diye astığı çamaşırlara denk gelmiştim. Önce gelen leylekler diğer yuvalara konup malzeme toplarlar”

Bu mesajların ardından sosyal medyada Yaren leylek ile çok sayıda esprili mesaj atıldı.

 

Yaren leylek karla tanıştı