Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tahliye edildi

Yayın tarihi: 17 Kasım 2022 Perşembe 10:59 pm - Güncelleme: 17 Kasım 2022 Perşembe 11:24 pm

TELE1 HABER MERKEZİ

‘Türk Milletini alenen aşağılama’ suçlamasıyla gözaltına alınan ancak ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten tutuklanan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, Marmara (Silivri) Cezaevi’nden tahliye edildi.

TELE1’e konuşan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’ın oğlu Kerem Kolivar babasının tahliye edildiğini söyledi. Kerem Kolivar şunları dile getirdi:

“Cezaevinden aradılar. Biz infaza ulaşmaya çalıştık ama mahkemeye ulaşamadık. Biz itirazımızı ilk gün yapmıştık, reddedilmedi de. Ama adalet tecelli etti, mutluyuz. İnşallah bu tarz şeyler son bulur”

NE OLMUŞTU?

Kolivar,  katıldığı bir TV programında, “Madem buna siz temel gıda maddesi sayıyorsunuz ben saymıyorum. Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bilimsel bir şey konuşuyorum. Ezber değil. Kişi başı tüketim 210 kilo İsveç, Norveç Japonya’da 50 kilo. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor” ifadelerini kullanmıştı.

Cihan Kolivar hakkında “Türk milletini alenen aşağılamak” suçundan resen soruşturma başlatılmıştı. Kolivar, çıkarıldığı mahkemece ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla tutuklanarak Silivri (Marmara) Cezaevine götürülmüştü.

 

Tutuklanan Cihan Kolivar’ın oğlu: Şu binaya, adliyeye gerek yok