Ekmek için uzun kuyruklar oluşturan yurttaşlar TELE1’e konuştu: Ona oy verdik bu kadar olmaz

Yayın tarihi: 10 Mart 2021 Çarşamba 8:18 pm - Güncelleme: 10 Mart 2021 Çarşamba 8:53 pm

TELE1 Ekibi, “Körfez Savaşı’nda bile bu kadar kuyruk oluşmayan” İHE büfelerinin önünde metrelerce kuyruk oluşturan yurttaşlara ve İBB Halk Ekmek AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama’ya mikrofon uzattı.

TELE1 Muhabiri Engin Açar,  İBB Halk Ekmek AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama ve ucuz ekmek almak için metrelerce kuyruk oluşturan yurttaşlara mikrofon uzattı.

Pandemi süresinde büfelerin önünde oluşan kuyrukların yoksulluğun resmi olduğunu olduğunu belirten Nama, “Körfez Savaşı, 2001 krizi… Tarihin hiçbir döneminde bu ekmek büfelerinin önünde böyle kuyruk olmadı. Bu derin bir yoksulluğun yaşandığının  fotoğrafıdır. Biz bunun farkındayız ve bundan dolayı derin bir üzüntü yaşıyoruz. Buranın bu kuyruklarının içerisinde bulunanlar kimler biliyor musunuz? Aylardır dükkanları kapalı olan kahvehaneciler, lokantacılar, aşçılar, garsonlar, yalnız bırakılmış, dar gelirli yurttaşlarımız” ifadelerini kullandı.

Engin Açar, İHE büfesi önünde sıra bekleyen yurttaşlara da mikrofon uzattı. 10 kişiye bakmak zorunda olduğunu belirten bir yurttaş, “Benim 10 nüfusum var, günde 20 lira ekmeğe gidiyor. Aldığım para 2 bin 200 lira… Onların açısından sıkıntı yok. Ben onların vicdanlarına sesleniyorum, ona oy verdik bu kadar olmaz” dedi.