‘Ekmek arası ıspanak’ veren o şirket koronavirüse yakalan işçiyi işten attı

Yayın tarihi: 7 Nisan 2020 Salı 3:55 pm - Güncelleme: 7 Nisan 2020 Salı 9:15 pm

Bir işçinin “ekmek arası ıspanak” görüntülerini paylaştığı için işten atıldığı şirkette bir skandal daha yaşandı. Şirkette, koronavirüse yakalanan işçilerin işten atıldığı öne sürüldü.

“Ekmek arası ıspanak” görüntülerine isyan eden işçiyi işten atan Bayburt Grup’a ait şantiyelerde çalışan işçilerde koronavirüs vakalarının tespit edildiği, ancak durumun patronlarca saklandığı iddia edildi.

Salgın, işçilerin mağduriyetini katladı… ‘Ekmek arası ıspanak’ işinden etti

Fikiryol’dan Tolga Kaan’ın haberine göre aklaşık 1 yıldır İstanbul’da şirkete ait bir şantiyede çalışan inşaat mühendisi, şantiyelerde koronavirüs vakalarının görüldüğünü ve hasta işçilerin işten çıkarılarak meselenin üzerinin kapatılmak istendiğini söyledi. Konuyla ilgili bilgi veren mühendis, proje müdürleri tarafından düzenli olarak uyarıldıklarını ve içerideki vakaların hiçbir şekilde diğer işçilere ve dışarıya duyurulmamasına yönelik baskı altında bırakıldıklarını ifade etti.

Can kaybı 725. ‘Yönetemiyorlar’. Arınç’ın paylaşımı AKP’yi karıştırdı. Fatih Portakal’a suç duyurusu. Muhalefet şerh düştü. Virüs AKP’yi derinden sarstı! Pakistan’da 67 doktora gözaltı. 7 Nisan Günün Özeti

Şirkete bağlı şantiyelerden birinde çalışan inşaat mühendisinin Fikiryol’a aktardıkları şöyle:

KORONAVİRÜSE YAKALANAN İŞÇİLER İŞTEN ATILIYOR

“Daha önce ekmek arası ıspanak dağıtılmasıyla gündeme gelmişti şirket. Durumlar değişmedi. Ispanak olmasa bile ekmeğin arasına başka yiyecekler koyup yolluyorlar. Şimdi de koronavirüs tehdidi ile doğrudan karşı karşıyayız. İşçilerde vakalar görülmeye başlandı. Ekmek arası ıspanak olayının yaşandığı Bakırköy metro durağı şantiyesinde 4, Ataköy inşaatında ise 10 vaka tespit edildi.

Şu an virüse yakalanan işçilerden biri işten çıkarıldı. Belli ki bu devam edecek. Bu kardeşlerimiz gurbetçi. Ekmek parası için memleketlerinden gelip şantiye koşullarında onca tedbirsizliğe rağmen yaşamaya çalışıyorlar. Bir de bu tedbirsizlik ve ihmal yüzünden hastalanıyorlar, yetmiyor işten atılıyorlar. Vakalar duyulmasın diye herkes susturulmaya çalışılıyor. Whatsapp gruplarında işçiler tarafından atılan mesajlar proje müdürleri tarafından sildiriliyor. İşçiler, iş güvenliği uzmanları tarafından aranılarak mesajları silinmesi isteniyor. ‘Panik havası yaratılmaması adına’ diyorlar ancak alakası yok. Burada çalışanları koyun, kendilerini kurda benzetiyorlar.”

WhatsApp konuşmaları

İşçilere gönderilen mesaj

İşçilere gönderilen mesaj