‘Ekmeğimle oynadı’ diyen İzel’e Çelik’ten yanıt

Yayın tarihi: 27 Mart 2022 Pazar 4:58 pm - Güncelleme: 27 Mart 2022 Pazar 5:22 pm

Şarkıcı Çelik verdiği bir röportajda samimi açıklamalarda bulundu. Bir dönem kariyer yolculuğunda İzel Çeliköz ve Ercan Saatçi ile ilerleyen şarkıcı, İzel’in bir röportajında “Ekmeğimle oynadı, kırgınım, küstüm, konuşmuyorum onunla” açıklaması için “Ne derse desin o benim canım İzel’im” sözlerini kullandı.

Kariyerine İzel-Çelik-Ercan’la başlayıp tek başına devam eden Çelik, ‘Hediye’ isimli yeni albümü ile müzik severlere sürpriz yaptı. Posta’dan Alev Gürsoy Cimin’in sorularını yanıtlayan Çelik, müziği, hayatı ve hakkında merak edilenleri cevapladı.

İzel, Çelik’le neden küstüğünü yıllar sonra anlattı!

İşte, o röportajdan öne çıkanlar:

“BEN SANATÇIYIM HER GÜN AYNI ŞEYLERİ ANLATAMAM”

1995 yılında ‘Bu Şehirde’ şarkımın klibinin sonunda manifesto gibi yazdım. Kimileri bunu tam anlamamış, doğru analiz edememiş olabilir. Bu analizi doğru yapamayanlar şimdi “Geççek” diye dua ediyor. Ben sanatçıyım, sıkıntılı bir ruh halindeyim, her gün aynı şeyleri anlatamam. Geçmişte anlattıklarıma bakıp hatıraları yad edin.

“KİMSE DEĞİŞİMİN ÖNÜNDE DURAMAZ”

Kimse değişmek ve değiştirilmek istemez. Biz görelim ya da görmeyelim Z kuşağı her şeyi kökten değiştirecek. “Artık devir değişti, tabii çelik de değişti ” diye şarkı yapmış biri, nasıl olur da Z kuşağı ile ilgili negatif bir şey düşünür? Kimse değişimin önünde duramaz.

“SANATÇININ NE İKTİDARA NE DE MUHALEFETE YAKIN OLMAYA İHTİYACI YOK”

Tarkan çok iyi bir yorumcu ve hâlâ tüm mecrada çalınan ve dinlenen şarkıları var. Onun modası geçmez. Sanatçının ne iktidara ne de muhalefete yakın olmaya ihtiyacı yok. Yüce rabbimiz zaten özel bir kabiliyetle donatmış, başka ne güce ihtiyaç duysun ki? Pop, gündelik, güncel anlamında kullanılır. Tarkan da konuşuluyorsa başarılıdır. Bir eser ortaya koyarız, herkes de o eser üzerine kendi cürmü kadar anlamlar koyar ve üzerine konuşur.

“ELEŞTİRİ BU TOPRAKLARDA HAKARET ETME ÖZGÜRLÜĞÜ ZANNEDİLİYOR”

Eleştiri güzel bir şey ama bu topraklarda hakaret etme özgürlüğü zannediliyor. Dücane Cündioğlu, İhsan Fazlıoğlu, Metin Akpınar ya da Cem Yılmaz beni eleştirse hürmetle dinlerim; şeref, onur duyarım çünkü zeka ve bilgi birikimi üzerinden bir değerlendirme yaparlar.

“SEZEN’İN VELİAHTI GÜLŞEN’DİR”

Gülşen’i çok başarılı buluyorum. Gülşen’in, müzik hayatı Sezen Aksu’ya çok benziyor. Sezen’in veliahtı Gülşen’dir. Üretiyor, Sezen gibi konuşuluyor ama diğerleri gibi değil. Sezen gibi risk alıyor ve hepsinden önemlisi Türkiye’nin en iyi müzik adamlarından biriyle beraber.

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SORUNU…”

Ekonomi, yolsuzluk ve toplumsal duyarsızlık… Bundan 5 bin sene önce olduğu ve 5 bin sene sonra da değişmedi. Sadece ülkemizde değil, tüm dünyada böyle…

“ZEYTİNİ 67 LİRADAN YERSİN!”

Bir insanın bugünün Türkiye şartlarında eski mayolu fotoğrafıma bakacak zamanı olması deliliktir. Kızmadım, tespit ettim ve medya sicilimde şerh düştüm. Anlayan anlar, anlamayan anlamaz. Ancak sonuçları olur bunun; zeytini 67 liradan yersin!

“NE DERSE DESİN O BENİM CANIM İZEL’İM”

Şimdi ben Allah’ın bile rahmetiyle bütün insanlığı kuşattığı ve affettiği bu alemde nasıl “Sen affetsen ben affetmem” diyeyim? Bu kadar büyük bir kibir ve egoya ihtiyaç var mı? Ne derse desin o benim canım İzel’im.