Ek gösterge nedir? 3600 ek gösterge ne anlama gelir?

Yayın tarihi: 6 Haziran 2022 Pazartesi 6:50 pm - Güncelleme: 6 Haziran 2022 Pazartesi 6:50 pm

Tüm memur ve memur emeklilerini ilgilendiren 3600 ek gösterge detayları belli oldu. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından ‘ek gösterge nedir?’ sorusu gündemde en çok araştırılan başlıklardan biri haline geldi. Ek gösterge kısaca kamu görevlilerinin çalışırken maaşlarını, emeklilik döneminde ise ikramiyelerini belirleyen en önemli etkenlerden biri.

Ek gösterge detaylarının açıklanmasının ardından konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kişiler, arama motorları üzerinden ‘Ek gösterge nedir?’ , ‘3600 ek gösterge kimleri kapsıyor?’ konuları hakkında araştırma yapmaya başladı. 3600 ek gösterge alan memurlar ise göstergede 600 puanlık artışın ne anlama geldiğini merak ediyor. İşte, ayrıntılar…

EK GÖSTERGE NEDİR?

Ek gösterge, kamu personelinin (polis, öğretmen, din idamı, sağlık çalışanı gibi meslek gruplarını kapsayan) çalışırken maaşlarını, emekli olduklarında da ikramiye ve aylıklarını belirleyen en önemli etkenlerden biri. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek gösterge ne kadar yüksek olursa, emekli aylığı ve emekli ikramiyesi rakamı da o kadar yükseliyor.

EK GÖSTERGEDEN KİMLER YARARLANACAK?

5,3 milyon kamu görevlisini ilgilendiren ek göstergeden din görevlileri, polis, hemşire ve din görevlileri gibi meslek grupları yararlanacak.

EMEKLİ AYLIĞI VE İKRAMİYESİ NE KADAR ARTACAK?

Erdoğan’ın açıklamasına göre, ” Ek göstergesi 3600’e çıkan 30 yıllık hizmeti bulunan bir memurun emekli aylığı 1234 ile 1391 lira arasında, emekli ikramiyesi 44 bin 500 ila 50 bin 150 lira arasında artacak. Artış halen emekli olan kamu görevlilerinin maaşına da yansıtılacak.

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN VERİLECEK?

Düzenleme Ocak 2023’ten itibaren geçerli olacak.

Ek göstergede detaylar açıklandı! 600 puanlık artış