Eğitim sendikaları ÖMK’nin iptal edilmesi talebini AYM’ye taşıdı

Yayın tarihi: 16 Kasım 2022 Çarşamba 9:21 pm - Güncelleme: 16 Kasım 2022 Çarşamba 9:21 pm

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptalini isteyen eğitim sendikaları, kanunun yol açacağı sorunları ve Anayasa’ya aykırılık iddialarının yer aldığı dilekçeyi AYM’ye sundu.

Eğitim sendikaları, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun (ÖMK) iptali için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) dilekçe sundu. Dilekçede, kanunun yol açabileceği sorunlar ve Anayasa’ya aykırılık iddialarına yer verildi.

Sendikaların MYK üyeleri, bugün AYM Genel Sekreteri Murat Şen ile görüştü. Görüşmede, 15 eğitim sendikasının hazırladığı; 32 sayfalık, kanunla getirilen kariyer basamakları sınavına itirazı içeren ortak dilekçe sunuldu.

Dilekçede, kanun yapma tekniğine aykırı olarak hazırlanan kanunun, eğitim çalışanlarının özlük, ekonomik ve sosyal sorunlarına çözüm üretmediği belirtildi.

CHP’nin, söz konusu yasanın yürürlüğünün durdurulması istemiyle açtığı dava AYM gündeminde bulunuyor.

Dilekçenin altında şu sendikaların ismi yer alıyor:

“Eğitim Sen, Eğitim-İş, TEÇ-SEN, Hürriyetçi Eğitim-Sen, Anadolu Eğitim-Sen, Özgür Eğitim-Sen, TÖB-SEN, Eğitim Söz-Sen, Eğitim Hak-Sen, Eşit Haklar Sendikası, Eğitimde Birlik-Sen, İdeal Eğitim-Sen, Engelsiz Eğitim-Sen, Demokrat Eğitimciler Sendikası ve Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası.”

Kanun nedeniyle MEB, 19 Kasım’da “başöğretmenlik” sınavı yapacak.

13 eğitim sendikası ÖMK’ye karşı Bakan Özer ile görüşme talep etti