Eğitim Sen’den Ramazan ayını bahane göstererek okulda yemek yemeyi kısıtlayan müdüre protesto

Yayın tarihi: 7 Nisan 2022 Perşembe 2:33 am - Güncelleme: 7 Nisan 2022 Perşembe 2:33 am

Eğitim Sen, İstanbul’daki Atilla Uras Anadolu Lisesi’nde okul müdürünün Ramazan ayını bahane olarak göstererek kantin dışında yemek yemeyi yasaklamasına tepki gösterdi. Açıklamada, “Okulları dini kurallara göre dizayn etmekte, nöbetçi öğretmenlere görev ve sorumlulukları dışında görevler tebliğ edilmekte ve hatta Anayasa ve Milli Eğitim Temel Kanunu da yok sayılarak suç işlenmektedir” ifadeleri kullanıldı.

İstanbul Maltepe’de bulunan Atilla Uras Anadolu Lisesi’nde okul müdürünün kantin dışında yemek yemeyi yasaklamasına Eğitim Sen tepki gösterdi. Eğitim Sen İstanbul 5 No’lu Şube Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde konuya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamayı okuyan Şube Başkanı Özer Tuncer şunları söyledi:

“Biz eğitim emekçileri yirmi yıldır yaşanan gerçeklikten çok iyi biliyoruz ki laik, bilimsel eğitim karşıtı uygulamaları yaşama geçirenler ve onlara sahip çıkanlar eğitimdeki kadrolaşmanın, eğitimin laik, bilimsel niteliğinin yok edilmesinin, kamusal eğitimin tamamen ortadan kaldırılmasının asıl sorumlularıdır.”

“Okul müdürünün paylaştığı yazıda oruç tutmak bir zorunluluk olarak dayatılmakta, din ve inanç özgürlüğü yok sayılmakta, eşit yurttaşlık ilkesi ortadan kaldırılmakta, okulları dini kurallara göre dizayn etmekte, nöbetçi öğretmenlere görev ve sorumlulukları dışında görevler tebliğ edilmekte ve hatta Anayasa ve Milli Eğitim Temel Kanunu da yok sayılarak suç işlenmektedir.”

“Bu uygulamalara ve eğitim idarecilerine sahip çıkanlar da aynı suça ortak olmaktadır. Eğitim Sen İstanbul 5 No’lu Şube olarak öğretmenlerin, tüm eğitim emekçisi arkadaşlarımızın mesleki hakları ve öğrencilerimizin eğitim hakkı için laiklik mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Atilla Uras Lisesi’nde ve ülkenin her yerinde yaratılan bu karanlıkla kuşatılmaya çalışılan hiçbir eğitim emekçisi arkadaşımız ve öğrencilerimiz yalnız değildir.”

Eğitim Sen’den TÜGVA hamlesi! Yargıya taşıdılar