Eğitim bitti ekmeğe el attı! Meslek liselerine ekmek fabrikası kuruluyor

Yayın tarihi: 26 Haziran 2022 Pazar 11:11 pm - Güncelleme: 26 Haziran 2022 Pazar 11:45 pm

81 ilde 100 noktada meslek liselerine ekmek fabrikası kurarak üretim yapılacağını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ekmeği bu yolla düşük fiyata satacaklarını söyleyerek övündü.

Konya’da düzenlenen ‘Eğitimden Üretime Tarım Çalıştayı’nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 15 okulda ekmek fabrikası kurduklarını, günlük 250 bin ekmek ürettiklerini söyledi.

Özer “81 ilde 100 noktaya Meslek Lisemize ekmek fabrikası kuracağız ve günlük 1 milyon ekmek üretim kapasitesiyle liselerin çıkışındaki satış büfelerinde vatandaşımızın düşük fiyatla ekmekle buluşmasını sağlayacağız” dedi.

4 ilde ekmeğe zam geldi

‘VATANDAŞIN DÜŞÜK FİYATLI EKMEK BULUŞACAK’

Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştayda konuşan Bakan Özer, okullarda kağıt havlu üretildiği ve bu üretimin önümüzdeki dönemde artacağını söylerken, okullardaki lavabolarda olmayan kağıt havlu eksikliğini bu üretimle karşılayacaklarını kaydetti. 15 okulda ekmek fabrikası kurduklarını ve şu anda günlük 250 bin ekmek üretildiğini belirten Özer, şu ifadeleri kullandı: “Geçen hafta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımızla ekmek satış reyonlarında günlük 50 bin ekmek üretim protokolünü imzaladık. Biz 1,5 TL’ye vereceğiz, belediyemiz de 2 TL civarında satacak. Türkiye’de 81 ilde 100 noktaya, Meslek Lisemize ekmek fabrikası kuracağız ve günlük 1 milyon ekmek üretim kapasitesiyle o liselerin çıkışındaki satış büfelerinde vatandaşımızın düşük fiyatla ekmekle buluşmasını sağlayacağız.”

‘BAŞÖRTÜSÜ YASAĞIYLA KIZLARIMIZIN YURT DIŞINA GİTMELERİNE VESİLE OLANLAR KADINA ŞİDDETLE İLGİLİ KONUŞAMAZ’

Özer, “Türkiye’de özel sektörün mesleki eğitimi üzerine almak istemediği için bu konuda dünyadan geri kaldığını” öne sürdü.

“Kıta Avrupa’sına bakın; özel sektörün mesleki eğitimdeki payı yüzde 50’lilerin üzerindedir” diyen Özer, şöyle devam etti: “Dün başörtüsü yasağıyla o kızlarımızın, kadınlarımızın yurt dışına gitmelerine vesile olanların, kadına şiddetle ilgili konuşacakları hiçbir şey yoktur. Yine onların, bugün sıklıkla dile getirdikleri beyin göçüyle ilgili de konuşacakları hiçbir şey yoktur. Çünkü bugün beyin göçüyle ilgili konuşanlar, o gün, o kadınlarımız yurt dışına gittiği zaman, beyin göçü hakkında konuşmadılar. Onun için bu toplumda söz söyleme haklarını yitirdiler.”

‘MUHAFAZAKAR AİLELERİ SUÇLAYANLAR OKUL YAPMADILAR’

Özer ayrıca “muhafazakar ailelere yapılan kız çocuklarını okula göndermiyorlar eleştirilerinin” yersiz olduğunu iddia etti ve şunları söyledi: “Bu ülkede ‘Muhafazakar aileler, kız çocuklarını okullara göndermiyor’ diye sürekli suçlandılar değil mi? Fakat onu diyenler okul yapmadılar. Tüm Türkiye’yi kucaklayacak şekilde derslik sayılarını arttırmadılar. 2000’li yıllarda 300 bin dersliği olan bir eğitim sistemi vardı; bugün bu sayı 855 bine çıktı. Demek ki; yeterli arzuyu edebiliyorsak, vatandaşın ayağına hizmeti götürebiliyorsak, vatandaşın eğitimle ilgili hiçbir sorunu yok.”

Cumhur İttifakı’nın kalesi Erzincan’da ekmeğe üç ayda ikinci zam