Eğitim Bakanlığı HÜDA PAR’ın emrinde

Yayın tarihi: 29 Ağustos 2023 Salı 9:34 am - Güncelleme: 29 Ağustos 2023 Salı 9:35 am

AKP’nin ittifak ortağı HÜDA PAR’ın Kızıltepe ilçe kongresi devlet okulunda düzenlendi. Söz konusu kongrede, Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu bir kez daha karma eğitimi hedef aldı.

Hizbullah terör örgütüne yakınlığıyla bilinen HÜDA PAR karma eğitimi bu kez de devlet okulunda hedef aldı. Mardin’deki Artuklu ilçe kongresini Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı Artuklu Öğretmen Evi’nde düzenleyen HÜDA PAR, Kızıltepe ilçe kongresini de Kızıltepe Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirdi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, söz konusu okulun müdürü ve aynı zamanda Eğitim Bir-Sen Kızıltepe Şube Başkanı Tarık Yılmaz’ın sosyal medyadaki HÜDA PAR’a ilişkin paylaşımları da dikkat çekti. Yılmaz’ın 7 Haziran 2015 seçimlerinden önce HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek HÜDA PAR’ın Türkiye ve bölge için bir zenginlik olduğunu, 7 Haziran’da ise seçime girmesini önemsediklerini kaydedip “HÜDA PAR parti olarak bugün Kürdistan’da Türkiye’de yeni parti olmasına rağmen yeni bir renk, yeni bir soluktur. 20 milyon Kürt’ün yaşadığı bir yerde parti olarak HÜDA PAR’ın da seçimlere girmesi, aday göstermeleri en doğal haktır” ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

KARMA EĞİTİMİ HEDEF ALDI

AKP listelerinden Meclis’e giren HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu karma eğitimi kongrede bir kez daha hedef aldı. Yapıcıoğlu, “Özellikle karma eğitimin devam ettiği okullarda gençler birbirini taciz edebilirler” ifadesini kullandı.

HÜDA PAR’lı Yapıcıoğlu tacizi karma eğitime bağladı