‘Eggy Boy’dan anlamlı davranış: Bağışlar saldırılardan kurtulanlara verilecek

Yayın tarihi: 29 Mayıs 2019 Çarşamba 9:56 pm - Güncelleme: 29 Mayıs 2019 Çarşamba 10:33 pm

Irkçı Avustralyalı senatörün kafasında yumurta kıran 17 yaşındaki Will Connolly, kendisi için yapılan bağışların tamamını Yeni Zellanda’da cami saldırısından kurtulanlara bağışladı. Connolly, hakkında dava açılmaması üzerine 100 bin Avustralya dolarını (yaklaşık 69 bin dolar) bağışlayacağını açıkladı.

Connolly’nin kafasında yumurta kırdığı senatör Fraser Anning ‘cami saldırılarından Müslümanların göçünün sorumlu olduğunu’ iddia etmişti. Anning’in senato üyeliği cami saldırılarıyla aynı gün yaptığı bu açıklamadan sonra askıya alınmıştı. Bu süreçte adı ‘egg boy’a (yumurtacı çocuk) çıkan Connolly içinse ‘daha fazla yumurta alması’ ve olası davalarda kendini savunmak için kullanması amacıyla bağış yağmıştı.

Yeni Zelanda polisi dün, Connolly hakkında suçlama getirilmeyeceğini açıkladı. Egg boy da, toplanan ‘bütün parayı’, saldırıdan kurtulanlara yardım için çalışan bir sivil toplum kuruluşuna bağışladığını açıkladı. “Bu para benim değildi” diyen Connolly, “Bu trajedinin kurbanlarına sesleniyorum; tüm kalbimle, bu paranın sizi biraz rahatlatacağını umuyorum” ifadelerini kullandı.