Libya-Türkiye kartına karşılık Yunanistan-İtalya birlikteliği Akdeniz’i ısıtıyor

Yayın tarihi: 10 Haziran 2020 Çarşamba 2:57 pm - Güncelleme: 10 Haziran 2020 Çarşamba 5:41 pm

Türkiye’den Libya’ya giden kargo gemisini Yunanistan’a ait bir savaş gemisi durdurmaya çalıştı.

CNN Greece’den aktarılan bilgilere göre, Türkiye’den Libya’ya giden kargo gemisini Yunanistan’a ait bir savaş gemisi durdurmaya çalıştı.Yunanistan’a ait helikopter kargo gemisine  müdahale için havalanırken, Türk savaş gemilerinden ‘Bu gemi Türkiye Cumhuriyeti Devleti koruması altındadır’ anonsu yapıldı.

İTALYA YUNANİSTAN KARTI

İyon Denizi’ndeki deniz yetki alanlarını sınırlandıran anlaşma imzalayan İtalya ile Yunanistan, böylece bölgede Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) kuruyor. Yunan bakan, Doğu Akdeniz’deki gerilimin muhatabı Türkiye’nin Serrac ile anlaşmasına atıfla “Deniz yetki sınırları ancak geçerli anlaşmalarla belirlenir” dedi.

Doğu Akdeniz’de enerji sondaj çalışmaları nedeniyle gerginlik tırmanırken, Adriyatik Denizi ile Akdeniz arasındaki İyon Denizi’nde Avrupa Birliği (AB) üyesi iki ülke Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) ile ilgili bir anlaşma imzaladı.

 

DEVA Partisi kurucularından Metin Gürcan ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada anlaşmayı, “İtalya ile Yunanistan arasında uzunca bir süredir Akdeniz’de Münhasir Ekonomik Bölge (MEB) paylaşımı sorunu vardı. Bu gün bu sorunu bir anlaşma ile çözdüler ve ‘barışcıl’ paylaşıma gittiler (Sarı dikey çizgi sınır). Türkiye’ye etkisi ne olur? Umarım kafa yoruluyordur” sözleriyle duyurdu.

OECD küresel ekonomik aktivitede küçülme bekliyor

Kurban pazarlığında el sıkışmak yasak!