Ege Üniversitesi’nde taciz protestosu

Yayın tarihi: 16 Ekim 2019 Çarşamba 9:54 pm - Güncelleme: 16 Ekim 2019 Çarşamba 9:54 pm

Ege Üniversitesi içinde bulunan KYK yurdunun önünde yaşanan taciz olayı ve Rektörlüğün olay karşısındaki tutumuna ilişkin üniversiteli kadınlar Ege Üniversitesi ana kampüs kapısının önünde bir basın açıklaması yaptı.

Ege Üniversitesi’nde yaşanan taciz olayı ve güvenlik ihmalinin gözler önüne serilmesinden sonran üniversiteli kadınlar seslerini duyurmaya çalışıyor.

BirGün’den Arda Özarda’nın haberine göre; Bugün düzenledikleri basın açıklamasında konuşan Meryem Yıldırım, “13 Ekim Pazar günü Ege Üniversitesi içinde bulunan KYK yurdunun önünde 5 kadın,34 yaşındaki üniversite ile hiçbir bağı olmayan Aykut Y. Tarafından fiziksel tacize uğradı. Şikayet üzerine alınan şahıs bir günlük gözaltından sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Arkadaşlarımız karakoldayken rektöre ulaşmaya çalıştığı halde hiçbir geri dönüş alamadı. Olayın eresi günü saat 17.00’a kadar açıklama yapacağı söylenen rektörlük açıklama yapmadı. Öğrencilerin sosyal medyada örgütlenerek gerçekleştirdiği #egedetacizvar etiketi gündem olunca bir açıklama servis etti. Aynı zamanda ışıklandırma olmayan yurt önüne etiket gündem olduktan sonra ışıklandırma yapıldı” diye konuştu.

‘KAMPÜSLERDE KADINLARI DEĞİL TRAKTÖRLERİ DURDURUN’

Ege Üniversitesi kampüsünde bir ay önce traktör çarpması sonucu hayatını kaybeden Sezen Zambak’ta üniversiteli kadınlar tarafından unutulmadı. Sezen Zambak’ın ölümünde de üniversite senatosunun sınıfa kaldığını belirten Yıldırım, “Sezen Zambak bundan tam bir ay önce üniversiteye diplomasını almaya geldiğinde ehliyetsiz traktör kullanan bir kişi tarafından traktör çarpması sonucunda ezilerek yaşamını yitirdi. Sezen’e çarpan şahıs tıpkı bu tacizci gibi gözaltından sonra serbest bırakıldı. Hukuki sürecin takipçisi olacağını söyleyen Ege Üniversitesi Senatosu bu şahısın da serbest bırakılmasına hiçbir tepki göstermemiştir. Üniversitelerde güvenlik; ehliyetsiz traktör kullandırmakla, taciz eden kişiyi bir günde serbest bırakmak ve tepki göstermemekle, güvenlik sayısını arttırmakla sağlanmaz. Bu erkek akıl değişmedikçe kadınların güvenliğinden söz etmemiz inandırıcı değildir. Kampüste kadınları durdurmak erine tacizcileri ve traktörleri durdursunlar” dedi.