Ege Akersoy tutuklandı ama polisin yanında vuran serbest

Yayın tarihi: 2 Ocak 2024 Salı 3:58 pm - Güncelleme: 2 Ocak 2024 Salı 4:56 pm

İstanbul’da Filistin yürüyüşünde tehvid bayrağı açan İsmail Aydemir’e yumruk attığı gerekçesiyle tutuklanan Ege Akersoy’a tokat attığı iddia edilen Oğuzhan Toksun’un tutuklanması için sosyal medyada etiket başlatıldı.

İstanbul’un Fatih ilçesinde dün üniversite öğrencisi Ege Akersoy, Filistin’e destek yürüyüşünde tevhid bayrağı açan İsmail Aydemir’e yumruk attı. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Akersoy, savcılıktaki ifadesinin ardından sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayın ardından Oğuzhan Toksun isimli bir kişinin Akersoy’a tokat attığı iddia edildi. #OğuzhanToksunTutuklansın etiketiyle yapılan paylaşımlar sosyal medya platformu X’in gündemine oturdu.

Oyuncu Şahan Gökbakar da hesabından yaptığı paylaşım ile Toksun’un tutuklanmamasına tepki gösterdi. Gökbakar, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Emniyeti etiketleyerek şu ifadelere yer verdi:

“Yumruk atan genci tutukladınız.. Peki o gence polis önünde vuran bu siyah kazaklıyı tutukladınız mı? Varsa ters kelepçeyle onun da götürüldüğü video paylasır mısınız?”

Sosyal medyada Oğuzhan Toksun’a gelen tepkilerden bazıları şu şekilde:

Skandal! Anıtkabir’de ‘Kahrolsun cumhuriyet’ diye bağırıp şeriat çağrısı yaptı

CHP hilafete bayrağına tepki gösterdiği için tutuklanan genç için harekete geçti

 

Tevhid bayrağına tepki gösteren gencin ifadesi ortaya çıktı

Kaynak: TELE1