Effect House beta testine katılmak isteyen herkese açıyor

Yayın tarihi: 14 Nisan 2022 Perşembe 9:00 am - Güncelleme: 13 Nisan 2022 Çarşamba 4:57 pm

Geçen yaz, TikTok, insanların uygulama içinde kullanmak üzere kendi artırılmış gerçeklik filtrelerini oluşturmalarına olanak tanıyan bir platform olan Effect House beta testine başladı.

Kapalı test yaklaşık 450 içerik oluşturucuyu içeriyordu. Bugünden itibaren şirket, programı katılmak isteyen herkese açıyor. Effect House web sitesini ziyaret ederek, kendi AR filtrelerinizi oluşturmaya başlamanıza yardımcı olmak için tasarlanmış araçlar ve belgeler bulabileceksiniz. Şirket ayrıca Effect House’u yöneten politikaları detaylandıran bir dizi özel kılavuz yayınladı. Şirketin Topluluk Kurallarına ek olarak, içerik oluşturucuların çalışmalarının daha geniş TikTok topluluğu tarafından erişilebilir hale getirilmesini istiyorlarsa bu kurallara uymaları gerekecek. Platformda izin verilmeyen filtreler arasında plastik cerrahiyi teşvik edenler de var. Örneğin, birinin dudak dolgusu ile yüzünün nasıl görünebileceğini görmesini sağlayan bir efekt yükleyemezsiniz.

Effect House

 

Platform da dahil olmak üzere AR efektleri sunan birçok platform,  güzellik filtreleri içeriyor. Ancak bu filtreler gerçeklik algısında problem yarattığı için tepki de topladı. Özellikle, The Wall Street Journal’ın “gençlerin büyük bir kısmı için zararlı” olduğunu iddia eden bir rapor yayınlamasının ardından Instagram ABD’de önemli bir inceleme altına alındı. TikTok, Güven ve Güvenlik ekibi, onay vermeden önce politikalarına uyduklarından emin olmak için kullanıcı tarafından gönderilen tüm içerikleri gözden geçireceğini söyledi. Ancak bunun kontrolü ne kadar sağlanabilir göreceğiz.

Redmi Note 11 Pro inceleme! Note 11 Pro 5G ile farkları neler?