Efes Selçuk’ta, EFEST Festivali başlıyor… Konserlerin tüm geliri Türkiye Eğitim Vakfı’na

Yayın tarihi: 5 Eylül 2019 Perşembe 5:10 pm - Güncelleme: 5 Eylül 2019 Perşembe 5:17 pm

İzmir’in Selçuk ilçesi ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunacak EFEST Festivali’ne hazırlanıyor. Efes Selçuk Belediyesi tarafından planlanan Festival, bu yıl 50. Kez kültür sanat ve yaşam etkinlikleri ile misafirlerini bekliyor. Yarın başlayacak olan ve 8 Eylül’e kadar devam edecek Festival, “Geçmişi Hisset, Geleceği Keşfet” sloganı ile bu yıl unutulmaz anlar yaşatmak için iddialı bir program hazırladı.

3 gün sürecek festivalde birbirinden renkli dans gösterileri ve konser etkinlikleri olacak. Efes Selçuk’un fahri hemşehrisi Hayko Cepkin, ülkemizin sevilen sanatçılarından Cem Adrian ve Mercan Dede, yine Türkiye’nin sevilen gruplarından Rubato Efes Festivali’nde sahne alacak. Festival kapsamında ayrıca Efes’in Sesleri ve Efes Dans Sahnesi festival boyunca İzmirlilere ve tüm misafirlere renkli gösteriler sergileyecek.

EFEST, CEM ADRİAN İLE EĞİTİME DESTEK OLUYOR

Bu yıl yepyeni bir soluk ve isimle düzenlenen EFEST; kültürü, sanatı, doğa sporlarını, gastronomiyi, çocuk aktiveleri ve alış verişi Efes Selçuk’un sokaklarına taşırken; eğitime de destek olacak. 6 Eylül akşamı saat 21.00’de Cem Adrian’ı St. John Bazilikası’nda müzikseverlerle buluşturacak konserin tüm geliri, Türkiye Eğitim Vakfı’na (TEV) bağışlanacak.

Konser davetiyelerinin eğitim için çalışan bir vakfa yapılan bağışlarla temin edilmesinin çok daha anlamlı olduğuna dikkat çeken Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Eğitime destek veren tüm müzikseverlere şimdiden çok teşekkür ediyorum” dedi.

Türk Rock müziğinin güçlü sesi ve aynı zamanda Efes Selçuk Belediyesinin fahri hemşerisi Hayko Cepkin ile birlikte sahne alacak olan Mercan Dede 7 Eylül Cumartesi günü Efes Antik Kenti Liman caddesinde müzik severlere doyumsuz bir gece yaşatacak. Hayko Cepkin ve Mercan Dede’nin performanslarıyla Efes Antik Kenti Liman Caddesi’nde gerçekleşecek konser ücretsiz olacak.

‘GEÇMİŞİ HİSSEDEREK, GELECEĞE KÖPRÜ ATMAK İSTİYORUZ’

EFEST’in düzenlenme amacının kentin zengin kültürel dokusunu daha da zenginleştirmek olduğuna dikkat çeken Başkan Sengel; “Biz, EFEST markası ile aslında biraz da o dillere destan olan eski festivallerimizi yaşatmak istiyoruz. Geçmişi hissederek, geleceğe köprü atmak istiyoruz. Böylece Festivalimizin ikinci gününde Efes Antik Kentimizin kapıları müzikseverlere ücretsiz olarak açılacak ve eskiden olduğu gibi Efes Festivallerimizin o doyumsuz tadını hep birlikte yaşamış olacağız” dedi.

Bu yılki festivalle geçmişe yolculuk yapacaklarını, aynı zamanda da geleceğe ışık tutacaklarını ifade eden Başkan Sengel; “EFEST’te geçmişimiz var, EFEST’te tarihimiz var ve EFEST’te geleceğimiz var… Ben Belediye Başkanı olarak; tüm halkımızı geçmişe yolculuk yapmaya ve geleceğimize köprü atmaya davet ediyorum” dedi.