Efes Selçuklu çocuklar Küçük Amal’ın yolcuğuna eşlik etti

Yayın tarihi: 6 Ağustos 2021 Cuma 2:03 pm - Güncelleme: 6 Ağustos 2021 Cuma 2:03 pm

Dünyanın en büyük sorunlarından biri olan göç olgusuna dikkat çekmek için 8000 km yol kat edecek Küçük Amal yolculuğunun 1500. Kilometresinde Efes Selçuk’a geldi. Küçük Amal’ı Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ile birlikte karşılayan Efes Selçuklu çocuklar yaptıkları resimlerden oluşan bir kitabı da Amal’a hediye ettiler.

Mülteci çocukların yaşadığı zorlukların dünya gündemine taşınması amacıyla tasarlanan 3,5 metre uzunluğundaki kukla Küçük Amal Balconnection inisiyatifi ev sahipliğinde Efes Selçuk Belediyesi katkılarıyla ilham veren kentin sokaklarında çocuklarla, müzisyenlerle buluştu.

Küçük Amal’ın İsabey mahallesinden başlayan yürüyüşü Carpouza Cafe önünde son buldu. Çocukların yanı sıra her yaştan kentlinin yoğun ilgisi ile karşılaşan Küçük Amal yürüyüşünün başında bir zeytin ağacını kokladı. Yolculuk boyunca Küçük Amal’a Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi ritim grubu öğrencilerinden oluşan REFES Ritim Grubu, ayrıca Kerim Akgüneş, Kamber Karameşe, Burhan Aslan, Üstün Üstündağ, Tayfun Şeliman’dan oluşan ekibe Erden Dereli, Görkem Çırak, Elif Buran, Azra Günlemeç, Ahmet Başaran ve Alina Yıldız’ın katkılarıyla bir gezici müzik gösterisi ekibi de eşlik etti.

Cafe Carpouza’da Araf gösterisinin ardından Tarihi Su Kemerlerine doğru yürüyen Küçük Amal daha sonra Efes Selçuk’tan ayrıldı.

Efes Selçuk’un Küçük Amal Projesi’nin bir parçası olmasından dolayı gurur duyduğunu belirten Başkan Sengel; “ Suriye’den yola çıkmış mülteci çocuk, yurdunu arayan çocuk Amal yolculuğunun 1500. Kilometresinde Efes Selçuk sınırları içerisinde yer alıyor. Onunla yaşıt olan çocuklarla birlikte onu karşıladık. Amal kendi yurdunu arıyor, Amal bir yardım eli uzatmamızı bekliyor. Amal bir yardım çığlığı atarken çocukluk hayallerine de sımsıkı sarılıyor. Biz de bu hikâyenin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Amal’ın bu yolculuğunda Efes Selçuk’tan geçiyor olması ve kendi yurdunu ararken yaşadığı sıkıntılar ve sonunda da varmak istediği güzel bir gelecek noktasında biz de Efes Selçuk’ta yerimizi aldık” dedi.