Edremit Kitap Fuarı’nın bu yılki Onur Konuğu Emre Kongar

Yayın tarihi: 11 Ağustos 2022 Perşembe 9:18 am - Güncelleme: 11 Ağustos 2022 Perşembe 9:22 am

TELE1 programcısı Prof. Dr. Emre Kongar, beşincisi düzenlenen Edremit Kitap Fuarı’nın Onur Konuğu olacak. Fuara, Türkiye’nin önde gelen akademisyen, yazar ve siyasetçileri de katılacak.

Balıkesir’de 5. Edremit Kitap Fuarı zeytin ağacına verilen değerden dolayı “Ölmez Ağacın Gölgesinde Kitap” sloganı ile yapılacak. Fuar, 13 Ağustos 2022 Cumartesi günü saat 19:30’da Edremit Altınkum Belediye Tesisleri’nde yapılacak açılış töreni ile başlayacak, 9 gün sürecek fuar 21 Ağustos Pazar akşamı sona erecek. Fuarda Türk edebiyatının önemli yazarları, şairleri, tarihçileri ve gazetecileri kitapseverlerle buluşurken, fuara katılacak birçok belediye başkanı ve milletvekili de Türkiye gerçeklerini anlatacak. Sabahattin Alilerin yaydığı aydınlanma ışığı Edremit’ten bütün Türkiye’ye yayılacak.

EMRE KONGAR ONUR KONUĞU

Edremit Kitap Fuarı’nın bu yıl ki Onur Konuğu Türkiye’nin önde gelen Sosyologlarından Prof. Dr. Emre Kongar olacak. 1963 yılında Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitiren Kongar, 1981 yılında “Atatürk ve Devrim Kuramları” adlı teziyle profesör oldu. 1983 yılında sakalını kestirmek isteyen 12 Eylül darbecilerine “sakal benim eşimin egemenlik alanıdır, devletin değildir” diyerek üniversiteden istifa eden Kongar’ın tarih, araştırma, deneme, anı ve roman tarzında onlarca kitabı var. 1984 yılında meşhur “Aydınlar Dilekçesini” Aziz Nesin ile birlikte hazırlayan ve yüzlerce ismin imzasıyla yayınlanmasını sağlayan Emre Kongar halen yazmaya ve aydınlatmaya devam ediyor. 80 yaşıyla aynı zamanda Cumhuriyet döneminin canlı tanığı da olan Emre Kongar son olarak Zülâl Kalkandelen ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin yüz yıllık tarihini içeren üç ciltlik çalışmasının ilk cildi olan “Devrimin ve Karşı Devrimin Yüzyılı” kitabının birincini cildini yayınladı.

 

200 YAZAR, 60 YAYINEVİ, 40 SÖYLEŞİ

5. Edremit Kitap Fuarı 13 Ağustos Cumartesi günü başlayıp, 21 Ağustos Pazar günü bitecek.Fuarda Türk edebiyatının önemli yazarları, şairleri, tarihçileri ve gazetecilerikitapseverlerle buluşurken, fuara katılacak birçok belediye başkanı milletvekili ve sendikacı da Türkiye gerçeklerini anlatacak.
60’a yakın yayınevinin katılacağı 5. Edremit Kitap Fuarı’na 200’e yakın da konuk katılacak, dokuz gün boyunca 40 civarında söyleşi yapılacak, yazarlar kitaplarını imzalayacak.Fuar sırasında Adil Yıldırım, Ahmet Şık, Ahmet Ümit, Ali Demirsoy, Ali Ekber Yıldırım, Ali Mahir Başarır, Ataol Behramoğlu, Barış İnce, Barış Terkoğlu, Barış Yarkadaş, Cezmi Ersöz, Elfin Tataroğlu, Emre Kongar, Enver Aysever, Gürkan Hacır, Işıl Işık, İlber Ortaylı, İnci Aral, Levent Gültekin, Metin Uca, Murat Ağırel, Nasuh Mahruki, Nebil Özgentürk, Necdet Saraç, Osman Balcıgil, Öner Yağcı, Saygı Öztürk, Sinan Akyüz, Sinan Meydan, Sinan Yağmur, Şükrü Erbaş, Tarık Çelenk, Timur Soykan, Tuna Kiremetçi, Yavuz Selim Demirağ gibi isimler de hem söyleşi hem de imza yapacaklar.
Altınkum’daki Edremit Belediye Tesisleri’nde yapılacak 5. Edremit Kitap Fuarı her gün saat 18:00 ile 24:00 arası kitapseverlere hizmet verecek.

EMRE KONGAR’IN ANLATIMIYLA TÜRKİYE VE GAZETECİLİK

Fuarın ilk gününde “Cumhuriyetin İkinci Yüzyılı öncesi kitaba dair her şey” başlığıyla fuarın Onur Konuğu Prof. Dr. Emre Kongar, “Türkiye ve gazetecilik gerçeği” başlığı altında gazeteci Barış Terkoğlu, “Sistem insanı filozof yapar mı” başlığıyla “Mandıra Filozofu” Müfit Can Saçıntı, “Türkiye siyasetinde romancı olmak” başlığıyla Gazeteci Enver Aysever ve Mine Özbek kitapseverlerle söyleşilerde buluşacak. İlk günün finalinde ise söz ve beste ustası Ahmet Selçuk İlkan sözü şiirle ve şarkılarla buluşturacak.