Editörün Seçtikleri | 7 Aralık 2020

Yayın tarihi: 7 Aralık 2020 Pazartesi 12:00 am - Güncelleme: 6 Aralık 2020 Pazar 5:48 pm

Tele1 Kitap editörleri, bu hafta da sizler için “Editörün Seçtikleri/Yeni Çıkanlar/Haftanın Kitabı” listelerini oluşturdular. Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

Ceyhun Atuf Kansu

YURDUMUZU ŞEN EDECEĞİZ

Atatürkçülüğün El Kitabı

Cumhuriyet Kitapları

Bizler, Yeniçağ Batı insan uygarlığına kaynaklık etmiş bir uygarlığın ilk çiçeklendiği topraklarda oturuyoruz. Biz, yüzyıllarca önce, bir bölüğü bizim topraklarımızda halkın yarattığı bir uygarlığa girmek istiyoruz. Uygarlık ülkümüz, kendi yaratıcı değerlerimizde kendi doğamıza ve kendi insanımıza dönerek, doğaya, hayata ve insana bağlı bir uygarlık yaratmaktır. Yeni çağdaş uygarlığa ulaşmak, basit bir uygarlık değişimini değil, ulusal kaynağımızdan evrensel yeni bir Anadolu uygarlığı yaratmak ülküsünü deyimliyor. Çağdaş uygarlık içinde yeni bir Türk uygarlığı yaratmamız için kendi doğamızı, kendi hayatımızı, kendi insanımızı bilmemiz ve onu, Yeniçağ Batı insan uygarlığı içindeki yerine iyice, sağlamca yerleştirmemiz gerekiyor. Bu da ancak insan aklının ve yüreğinin işi oluyor.
Ceyhun Atuf Kansu

96 s.

İstanbul 2020

 

https://tele1kitap.com/urun/yurdumuzu-sen-edecegiz/

 

 

Mona Eltahawy

BAŞKALDIRAN BEDEN

Ortadoğu’da Kadın Hakları ve Cinsel Devrim

Çeviren: Tuğçe Aysu Gümüş

Epsilon Yayınevi

Gazeteci ve aktivist Mona Eltahawy, kadın haklarının Ortadoğu’daki serüvenini geniş bir perspektifle ele alırken kadınlarımızın “kanunlar” ve “dini dayatmalar” çerçevesinde nerede durduğunu gözler önüne seriyor. Kadınların yaşamsal haklarını savunmak için gerçekleşecek bir devrimin ne kadar önemli olduğunu da vurguluyor.

Başkaldıran Beden, başkaldırının cezayla değil, mükâfatla sonlandırılacağı özgür yarınların ütopyadan ibaret olmadığını hatırlatan umut ve öfke dolu bir manifesto…

Bizden nefret ediyorlar çünkü bizi kontrol etmek için güç birliği yapan “devletin” ve “sokağın” ittifakından kurtulduğumuz anda bir hesaplaşma talep edeceğimizi biliyorlar.

Toplumsal dayatmaların, geleneklerin ve ataerkinin önünde bir kadın olarak yaşamımızı özgürce sürdürebilmek; bedenimizle, tercihlerimizle, arzularımızla, gerçek mânâda bir bütün olarak var olmaya çalışmak oldukça zor.

240 s.

İstanbul 2020

https://tele1kitap.com/urun/baskaldiran-beden/

 

 

David Frayne

ÇALIŞMANIN REDDİ

Çalışmaya Direnin Teorisi ve Pratiği

Çeviren: İrem Argat

Islık Yayınları

Çalışmanın Reddi – Çalışmaya Direnişin Teorisi ve Pratiği, modern kapitalist sisteme açık bir karşı koyuş, David Frayne tarafından bilinçle hazırlanmış provokatif bir metin, özgün bir manifesto.

Frayne, Çalışmanın Reddi’nde insanlık dışı çalışma saatlerine, korkunç iş yüküne, güvencesiz çalışma koşullarına, kalıcı ve kitlesel işsizliğe, işsizliğin çalışanlar için bir tehdit olarak kullanılmasına, düşük ücretlere, sağlıksız çalışma mekânlarına yani sistemi var eden her yapıtaşına cepheden karşı çıkıyor. Bu lanetli sisteme tok bir cevap veriyor: İstihdama karşı çıkmak mümkündür. Birey çalışmayı bilinçli olarak reddedebilir.

Frayne, çalışma saatlerini en aza indirmeye çalışanlarla veya çalışmayı tamamen reddedenlerle bire bir görüşmeler yaparak ret sebeplerini ve düzen içinde düzene dâhil olmamanın nasıl mümkün olduğunu öğreniyor ve bunları etkileyici kalemiyle okura sunuyor.

Çalışmanın Reddi, artık üzerinde neredeyse hiç konuşmadan kabullendiğimiz emek sömürüsünün reddini ele alan taptaze bir bakış. Sisteme gerekçeler sunarak karşı çıkan ve sürdürülebilir alternatif sosyal vizyonlar sunan bir eser. İlk sayfadan itibaren okuru saran, büyüleyici bir itiraz. Özgürlük için bir çağrı.

 

292 s.

İstanbul 2020

 

https://tele1kitap.com/urun/calismanin-reddi/