Edirne’deki rüzgar çatıları uçurdu: Bir kişi yaralandı

Yayın tarihi: 1 Nisan 2022 Cuma 5:14 pm - Güncelleme: 1 Nisan 2022 Cuma 5:14 pm

Edirne’de öğle saatlerinde etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle ağaçlar devrildi, çatılar uçtu. Zeliha Yolalmaz, komşu apartmandan kopan bir parçanın yaşadığı eve düşmesiyle yaralandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısının ardından Edirne’de öğle saatlerinde etkili olan rüzgar hayatı olumsuz etkiledi. Rüzgar nedeniyle çatılar uçtu, ağaçlar devrildi. Tarihi Karaağaç semti ile kent merkezini birbirine bağlayan Lozan Caddesi’nde bir ağaç yola devrildi. Edirne Belediyesi ekipleri yolu boydan boya kapatan ağacı kaldırdı. Ulaşıma kapanan yol yeniden açıldı.

EVİN ÜSTÜNE ÇATI DÜŞTÜ

Nişancıpaşa Mahallesi’nde müstakil bir evin üzerine yan apartmandan kopan çatı parçası düştü. Bu sırada evin giriş bölümünde bulunan Zeliha Yolalmaz yaralandı. Bölgeye sevk edilen AFAD ekipleri, Yolalmaz’ı bulunduğu yerden çıkardı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Yolalmaz, Sultan 1’inci Murat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yolalmaz’ın kızı Azime Yolalmaz, “Ben o sırada evdeki çiçekleri dışarı taşıyordum, tam evin girişine adımımı attım çatı olduğu gibi girişin üstüne düştü. O sırada annem oradaydı, hemen yanına gittik ses vermedi, çok korktuk. Arkasından ambulans geldi ve götürdü” dedi.

ESNAFIN TEZGAHINA AĞAÇ DEVRİLDİ

Edirne’de her cuma günü kurulan halk pazarında esnafın tezgahının üzerine ağaç devrildi. Olayda bir aracın da camı kırıldı. Pazarda kuruyemiş satan Musa Kök, ağacın bir anda tezgahının üzerine düştüğünü ifade etti. Zabıta ekiplerini konuyla ilgili uyarmalarına rağmen önlem alınmadığını söyleyen Kök, çok fazla maddi hasarının olduğunu dile getirdi. Kök, “Olan bütün malım gitti. Sadece dün gelen mal 50 bin liralık. Rüzgar bir anda yıktı, geçti” diye konuştu.

AKOM saat vererek uyardı! İstanbul’a fırtına geliyor