Edirne’de ‘tiny house’lar yıkıldı, ortalık karıştı

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2024 Cuma 5:54 pm - Güncelleme: 24 Mayıs 2024 Cuma 5:55 pm

Edirne’de Saros Körfezi’ndeki ‘tiny house’ (küçük evler) ve kaçak yapılar valilik kararıyla yıkıldı. Yıkım esnasında ortalık karıştı.

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Danişment Köyü’nde bulunan karavanları yıkmak için valilik talimatıyla harekete geçen jandarma ekipleri ve mülk sahipleri arasında arbede yaşandı.

Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne’nin tarım arazilerinde ‘tiny house’ (küçük ev) ve kaçak yapılara izin vermeyeceklerini belirterek, muhtarlıklara genelge göndermişti.

Genelgenin ardından Saros Körfezi’nde bulunan ’tiny house’ ve kaçak yapıların yıkımına başlandı. 50’den fazla ’tiny house’ ve kaçak yapının yıkıldığı bölgede yıkım çalışmaları devam ediyor.

Tarım arazilerinin üzerine yapılan kaçak yapıların yıkıldığı esnada, yapı sahipleri ve jandarma arasında arbede yaşandı. Jandarmaya zorluk çıkaran bazı kişilerin kelepçelenerek gözaltına alındığı öğrenildi.

Jandarma ekiplerince kelepçelenen mülk sahiplerinden Kadir Akkaya, ruhsatlı plakalı karavanının olduğunu ve buna rağmen yıkıldığını ifade ederek, “Danişment Köyü’nde bulunan özel mülkümüze plakalı ruhsatlı karavanlarımızı yıkmak ve yaşam hakkımızı elimizden almak için Edirne Valisi Yunus Sezer’in talimatı ile mahkemeyi hiçe sayarak usulsüz tebligat yaparak zor kullanarak haklarımızı hiçe sayıyorlar” dedi.

Kaynak: TELE1