Kış sonunda geldi: Kar, fırtına, yağmur…

Yayın tarihi: 27 Ocak 2021 Çarşamba 7:08 am - Güncelleme: 27 Ocak 2021 Çarşamba 10:56 am

Kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalan Türkiye’de kış sonunda yüzünü gösterdi. Meteoroloji Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nin özellikle Trakya bölgesi için günler öncesinde uyarıda bulunduğu kar yağışı, Edirne’de gece saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı. Tekirdağ’da ise kar kalınlığı 10 santimi aştı. İstanbul’da ise beklenen kar yağışı başladı. Manisa’da etkili olan fırtına nedeniyle evlerin çatısı uçtu. İstanbul’da şiddetli rüzgar TEM’de trafik tabelalarını devirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nin günler öncesinden Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ için uyarıda bulunduğu yoğun kar yağışı, Edirne’de gece saatlerinden itibaren başladı. Akşam saatlerinde yağmurun etkili olduğu kentte, sağanak yağış yerini kara bıraktı. Gece saatlerinde etkisini arttıran kar nedeniyle, kent kısa sürede beyaza büründü. Trafik ekipleri ise ana arterlerde trafik akışının güvenli akmasını sağlamak için önlem aldı.
Karayolları ve Belediye ekipleri tuzlama ve küreme çalışmaları için de araçlarını hazır tutuyor. Yağışların yoğunluğunun 20 – 40 cm olarak gerçekleşmesi beklenen kentte, Meteoroloji başta buzlanma ve don olaylarına karşı da vatandaşları uyardı. Açıklamada, yağış anında kuvvetli rüzgar ve tipi şekilde yağışa karşı olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Meteoroloji’den uyardı: Kar İstanbul’un kapısına dayandı

İSTANBUL’DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

İstanbul’da beklenen kar yağışı başladı. Beylikdüzü, Büyükçekmece ve Silivri’de yağış etkili oluyor.

Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul’da beklenen kar, yağmaya başladı. Silivri, Büyükçekmece ve Beylikdüzü’nde kar yağışı etkili oluyor.

 

TEKİRDAĞ’DA KAR 10 SANTİMİ AŞTI

Balkanlar’dan Trakya’ya giriş yapan kar yağışı Tekirdağ Malkara ilçesinde lapa lapa yoğun şekilde etkisini gösterdi. Kayak pistine dönen yolda sürücülere zor anlar yaşattı. 10 santimetreyi aşan karla kaplı zeminde yokuşu çıkamayan araçları iterek kurtarmaya çalıştılar.

İlçe merkezinde gece saatlerinde başlayan ve yoğun şekilde etkisini sürdüren kar yağışı sabaha karşı 10 santimetreyi aştı.

Atatürk Bulvarı ile Kurtuluş Caddesi’nin birleştiği yokuşta sabah işe yetişmek isteyen sürücüler zor anlar yaşadı. Yokuşta kalan araçların yardımına vatandaş koştu. Bazıları iterek kurtarmaya çalışsa da başarılı olamadı.

Bir taksici esnafı da yoldaki karları kürekle temizleyerek, sürücülere yardımı oldu. Sürücüler, kar küreme çalışmalarının daha sık yapılmasını istedi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri kar küreme çalışmalarına devam ediyor.

 

 

MANİSA’DA FIRTINA

 

Manisa’da gece yarısından sonra etkili olan fırtınada kentteki çok sayıda binanın çatısı uçtu, aydınlatma direkleri ve ağaçlar yollara devrildi, araçlarda hasar oluştu.

Kent merkezinde etkili olan fırtına nedeniyle enerji iletim hatlarının kopması ve bazı trafolarda yaşanan arızalar sonucu kentin önemli bölümünden elektrik kesintisi yaşandı.

Yunusemre ilçesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde bir işletmenin çatısı, şiddetli rüzgarın etkisiyle yerinden sökülerek caddeye düştü.

Herhangi birinin yaralanmadığı olayda cadde trafiğe kapatıldı. Şehzadeler ilçesi Turgutlu Caddesi’nde de bir işletmenin çatısı yola düştü.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, her iki adreste de caddeye düşen çatı malzemelerini kaldırmak için çalışma başlattı.

Mimar Sinan Bulvarı, Tarzan Bulvarı, Erler Caddesi, Çamlık Sokak’ta aydınlatma direkleri ve ağaçlar yola ve park halindeki otomobillerin üzerine devrildi.

 

İSTANBUL’DA RÜZGAR TRAFİK TABELASINI DEVİRDİ

İstanbul’da etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle TEM Hasdal-Göktürk bağlantı yolunda yön tabelası yola devrildi. Tabelanın bir aracın üzerine devrildiği öğrenilirken, bölgede trafik yoğunluğu arttı. İBB’nin trafik durumu haritasına göre İstanbul’da trafik yoğunluğu 65’i geçti.

KAR İSTANBUL’A GERİ DÖNÜYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre; İstanbul’da, öğleden sonra karla karışık yağmur gözlemlenecek, yüksek kesimlerde ise bu yağışların kar şeklinde olması bekleniyor.

BURSA’DA DÜN YAŞANAN FIRTINADAN YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Bursa’da çatıları uçurup, araçların hasar olmasına neden olan lodos fırtınasına ait yeni kamera görüntülerine DHA ulaştı.

Saatteki hızı 80 kilometreye çıkan lodos, Yıldırım ilçesinde bulunan bir sanayi sitesinde fırtınaya neden oldu. Vatandaşlara zor anlar yaşatan fırtınada 4 iş yerinin çatısı uçarak, 19 aracın üzerine düşüp, maddi hasar meydana getirdi. Yoldan geçen bir vatandaş da kopan çatı parçalarının isabet etmesi sonucu yaralandı. 20 saniye süren fırtınada dron ve güvenlik kamerası ile cep telefonu kameralarına yansıyan görüntüler, lodosun neden olduğu tahribatı gözler önüne serdi.

FIRTINA ANLARI SANİYE SANİYE SANİYE KAMERADA

Bursa’daki lodos fırtınasına ait yeni görüntülere DHA ulaştı. Görüntülerde hortumun etkisiyle bölgede bulunan dükkanların önündeki malzemelerin çevreye saçıldığı ve araç parçalarının havada uçarak, vatandaşlar için tehdit oluşturduğu yer alıyor: