Edirne Belediyesi ücretsiz maske, eldiven ve dezenfektan dağıtıyor

Yayın tarihi: 6 Nisan 2020 Pazartesi 11:04 pm - Güncelleme: 6 Nisan 2020 Pazartesi 11:08 pm

Kovid-19 salgınına karşı site ve apartmanları ücretsiz olarak dezenfekte ettiklerini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Vatandaşlarımızın Belediyenin Sağlık Hattı olan 188’i arayarak, adreslerini bildirmeleri yeterli. Arkadaşlarımız yaptıkları program dahilinde sizlerin yaşadığı apartman ya da siteye gelerek, ortak yaşam alanlarını ücretsiz olarak dezenfekte edecekler ve gelen bu arkadaşlarımız bu sitelerdeki tüm dairelerde yaşayan vatandaşlarımıza maske ve eldivenleri ücretsiz olarak teslim edecekler” dedi.

Edirne Belediyesi, Çin’de ortaya çıkarak bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının Edirne’de yayılmasını önlemek, vatandaşların sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek, salgında en etkili mücadele olan sosyal mesafeyi sağlamak amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Edirnelilere bir kez daha seslenen Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek şunları söyledi:

“Sevgili Edirneliler, Değerli Hemşehrilerim; 8 Mart tarihinde başladığımız virüs tedbirleri kapsamında Edirne Belediyesi olarak çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bugüne kadar Edirne’deki tüm kamu kurumları, kuruluşları, sivil toplum örgütleri, dernekler, eczaneler, postane, caddeler gibi her yeri dezenfekte ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Yine bu bağlamda Edirne’de 30 bin maskeyi ücretsiz olarak dağıttık ve dağıtmaya da devam ediyoruz. 2 bin el dezenfektanını dağıttık, dağıtmaya da devam ediyoruz. Bunları tamamen ücretsiz yaptı ve ücretsiz yapmaya devam edeceğiz. Pazar yerlerinin giriş ve çıkışlarında vatandaşlarımızın ateşlerini ölçüyor ve maske dağıtıyoruz. Yine toplu ulaşımlarda maske dağıtmaya devam ediyoruz. Son aldığımız kararla karantinaya alınmış apartmanlarda da dezenfekte çalışmalarımız devam ediyor. Değerli hemşehrilerim; bulunduğunuz sitenin yada apartmanın, yani toplu yaşanan yerlerin, toplu giriş-çıkış yapılan yerlerin dezenfekte çalışmalarına da devam ediyoruz. Bunun için Belediyenin Sağlık Hattı olan 188’i arayarak, adresinizi bildirmeniz yeterli. Arkadaşlarımız yaptıkları program dahilinde sizlerin yaşadığı apartman yada siteye gelerek, ortak yaşam alanlarını ücretsiz olarak dezenfekte edecekler ve gelen bu arkadaşlarımız bu sitelerdeki tüm dairelerde yaşayan vatandaşlarımıza maske ve eldivenleri ücretsiz olarak teslim edecekler. Bunun için yapmanız gereken tek şey ALO 188 Belediye Sağlık Hizmetlerini aramanız. Maskeleri, eldivenleri ve el dezenfektanlarını ücretsiz olarak teslim edecekler. Alo 188 dışında sosyal medyadan adres yazarak ‘burada gelin’ ‘Bize de gelin’ demenize gerek yok. Çünkü bu süreci sağlıklı yürütebilmemiz için bu görevi Sağlık Hizmetleri Birimimiz yürütmektedir. Gelen talepler, gelen sırasına göre alınarak işlem gerçekleştirilmektedir. Son 2 günde 420 çağrı ulaşmıştır ekiplerimize. Caddeleri, sokaklar, kurumları dezenfekte eden ekiplerimiz dışındaki 10 ayrı ekiple apartman ve sitelerinizi dezenfekte ediyoruz etmeye de devam ediyoruz. Bu süreçte evlerinizden çıkmadığınız için, dayanışma destek olduğunuz için ve hepimizin sağlığı için gösterdiğiniz özenden dolayı çok teşekkür ediyorum. Sağlıklı günler diliyorum Edirne. Nice sağlıklı günlerde, güzel günlerde buluşmak dileğiyle”