Eda Nur’a cinsel saldırıda bulunan sanıklara ‘rızası var’ gerekçesiyle beraat

Yayın tarihi: 8 Haziran 2022 Çarşamba 12:29 pm - Güncelleme: 8 Haziran 2022 Çarşamba 12:52 pm

Ankara’da uğradığı cinsel saldırının ardından 15’inci kattan atlayarak yaşamına son veren Eda Nur Kaplan’a cinsel saldırı suçuyla yargılanan sanıklar serbest bırakılma gerekçesi olarak, olayın rıza dışı gerçekleştiğine dair delil bulunamaması gösterildi.

Eda Nur Kaplan’a ölümünden 1 hafta önce cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla yargılanan sanıklar Yusuf G. ve Mehmet A. beraat etti. Mahkemenin verdiği kararın gereçekçesinde her iki sanık yönünden eylemin rıza dışı gerçekleştiğine dair dosyada bir delil bulunmadığı belirtildi.

“HAKKIMI YERDE BIRAKMAYIN”

Eda Nur Kaplan, intihardan önce annesine, “Anne küçük kızın bazı şeylere dayanamıyor artık. Kızını çok harcadılar. Kimseye bir şeyini anlatamadı. Hep içine attı. Ama o da çok birikti. Dayanamıyor artık. Hiçbir şeyin güzel olacağına inancı kalmadı. Hakkımı yerde bırakmayın lütfen” mesajı gönderdi.

Başlatılan soruşturma kapsamında intiharından 1 hafta önce Eda Nur Kaplan’ın kendisine cinsel saldırıda bulundukları gerekçesiyle şikayette bulunduğu Yusuf G. ve Mehmet A. gözaltına alınıp, tutuklandı.

“SAVCI 18 YIL İSTEDİ, MAHKEME BERAAT VERDİ”

13 Mayıs 2022 tarihinde görülen karar duruşmasında savcı mütalaasını açıklayarak, sanıkların ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 18’şer yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.
​Mahkeme heyeti ise her iki sanığın da delil yetersizliğinden beraatlarına karar verdi. Sanık Mehmet A. hakkındaki kararın oy birliği, sanık Yusuf G. hakkındaki kararın ise oy çokluğu ile alındığı belirtildi. Kararla birlikte tutuklu sanık Mehmet A.’nın tahliyesine de hükmedildi.

Eda Nur Kaplan’a cinsel saldırı davasında iki sanık beraat etti