Eda Nur Kaplan cinayetinde gelişme

Yayın tarihi: 19 Ekim 2021 Salı 6:22 pm - Güncelleme: 19 Ekim 2021 Salı 6:22 pm

Ankara’da cinsel istismara uğradığı ileri sürülen Eda Nur Kaplan davasında Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Ardıçoğlu tutuklandı. Eda Nur Kaplan’ın, cinsel istismara uğradıktan sonra hayatına son verdiği iddia edilmişti. 

Ankara’da cinsel saldırıya uğradığı ileri sürülen Eda Nur Kaplan’ın ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma genişletildi. Başlatılan soruşturmanın ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir iddianame hazırlandı.

İddianamede zanlılar Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Ardıçoğlu hakkında hapis isteniyor. İddianedeme Eda Nur Kaplan’ın, 31 Temmuz’da ablasıyla şüpheli Güzelyurt ve Ardıçoğlu’nun bulunduğu eğlence mekanına gittiği, ve bir süre sonra Eda Nur Kaplan ile şüpheli Güzelyurt’un eğlence mekanından ayrılarak, şüpheli Ardıçoğlu’nun sahibi olduğu günübirlik kiralanan otele gittikleri aktarıldı. Burada Eda Nur Kaplan’a cinsel saldırıda bulunduğu, daha sonra aynı eylemi Mehmet Ardıçoğlu’nun gerçekleştirdiği belirtildi.

18 YIL HAPİS

Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede, Eda Nur Kaplan’a yönelik ‘nitelikli cinsel saldırı’ eylemleri nedeniyle şüpheliler şüpheliler Güzelyurt ve Ardıçoğlu hakkında 18’er yıl hapis talep edilirken, soruşturma aşamasında ifadesine başvurulduktan sonra serbest bırakılan Aşkın K. hakkında ise takipsizlik kararı verildi.