Eczenelerde poşet kullanımına ilişkin açıklama

Yayın tarihi: 5 Ocak 2019 Cumartesi 10:40 am - Güncelleme: 5 Ocak 2019 Cumartesi 10:42 am

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, eczanelerde poşet kullanımı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, eczanede verilen belli ölçüdeki poşetlerin ücretsiz olmasına ilişkin açıklamada bulunulacağını kaydetti.

Bakan Kurum konuya ilişkin açıklamasında “(Eczanelerde poşet kullanımı) Eczacılar odasıyla Bakanlığımız arasında bu konuda bir çalışması yürütülüyor. 15’e 25 poşet boyutlarında mikronunu da inceliyoruz, 0,15 mikronun altındaki poşetlerimiz ücretsiz. Vatandaşımızın sağlığı söz konusu. O yüzden eczanede verilen bu ölçülerdeki poşetlerin ücretsiz olması noktasında önümüzdeki hafta usul esaslarımızı yayınlayacağız” dedi.

Eczacıların plastik poşetlerin ücretli olması uygulamasından eczanelerin muaf tutulmasını istemelerinin ardından yeni bir gelişme yaşandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum eczanelerde poşet kullanımıyla ilgili olarak, “Eczacılar odasıyla Bakanlığımız arasında bu konuda bir çalışması yürütülüyor. 15’e 25 poşet boyutlarında mikronunu da inceliyoruz, 0,15 mikronun altındaki poşetlerimiz ücretsiz. Vatandaşımızın sağlığı söz konusu. O yüzden eczanede verilen bu ölçülerdeki poşetlerin ücretsiz olması noktasında önümüzdeki hafta usul esaslarımızı yayınlayacağız.” dedi.

ECZACILARDAN UYARI

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, plastik poşetlerin ücretli olması uygulamasından eczanelerin muaf tutulmasını istedi. Saydan, “Kullanılmış poşetler mikrop bulaşma riskini artırır” uyarısında bulunarak, İngiltere’deki sistemi örnek göstermişti.