Eczacıbaşı Tıp Ödülü Türeci ve Şahin’e gitti

Yayın tarihi: 9 Eylül 2021 Perşembe 1:10 pm - Güncelleme: 9 Eylül 2021 Perşembe 1:10 pm

Eczacıbaşı Topluluğu’nun 1959 yılında tıp ve eczacılık bilimlerinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla başlattığı Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri 62. yılında da sahiplerini buldu.

Tıp Onur Ödülü’nün sahibi BioNTech kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci oldu. Şahin ve Türeci, dünyada milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan yeni tip koronavirüse karşı, güvenilir bir aşı geliştirerek tıp tarihinde kayda değer bir başarıya imza atmalarıyla ödüle layık görüldü. 2021 Tıp Bilim Ödülü immünoloji alanında birçok önemli buluşun sahibi olan Prof. Dr. Mübeccel Akdiş’e, Tıp Teşvik Ödülü Prof. Dr. Elif Çadırcı’ya, Bilimsel Araştırma Destek Ödülü Doç. Dr. Özgür Kütük’e, Tıp Öğrencileri Proje Ödülü ise Bengisu Karaköse’ye verildi.

7 Eylül’de İstanbul’da düzenlenen ödül töreninde konuşan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, “İki bilim insanının, Almanya’da bir Amerikan firmasıyla işbirliği yaparak çok kısa sürede bütün dünyaya sunduğu aşı geleceğe dair umudumuzu daha da güçlendirdi. Dört milyonun üzerinde can kaybı yaşayan dünya, iki yıl dolmadan beş milyar doz dolayında aşı yapabildiyse, bu onların katkılarıyla gerçekleşebildi” dedi.