Eczacıbaşı çalışanlarının da bulunduğu helikopter kazasında kurtulan olmadı

Yayın tarihi: 11 Haziran 2022 Cumartesi 2:39 pm - Güncelleme: 11 Haziran 2022 Cumartesi 4:31 pm

İtalya’da Eczacıbaşı çalışanı dört Türk vatandaşının bulunduğu kayıp helikopterin enkazına ulaşıldı. 7 kişinin de hayatını kaybettiği açıklandı.

İtalya’nın Modena bölgesinde, 9 Haziran’da içinde dördü Türkiyeli, yedi kişiyle birlikte kaybolan helikopterin yeri belirlendi. 4’ü Türk 7 kişiden kurtulan olmadığı açıklandı.

Arama çalışmalarına katılan Ulusal Alp ve Speleolojik Kurtarma Kolordusu yaptığı açıklamada helikopterin Cusna Dağı’nda olduğunu duyurdu. Açıklamada “Kayıp helikopterin Cusna Dağı’ndaki konumu belirlendi. Farklı kurumlardan kurtarma görevlileri bölgede bulunmaktadır” denildi.

AA’nın haberine göre diplomatik kaynaklar, İtalya’nın Toskana ile Emilia-Romagna bölgeleri arasındaki Apenin Dağları’nda enkazına ulaşılan helikopterdeki 7 kişiden kurtulan olmadığını bildirdi.

ECZACIBAŞI: 4 ÇALIŞMA ARKADAŞIMIZI KAYBETTİK

Eczacıbaşı da kazayla ilgili “4 çalışma arkadaşımızı kaybettik” açıklamasını yaptı. Açıklamada, “İtalya’da kalkışından kısa bir süre sonra radardan kaybolan ve üç gündür arama çalışmaları süren helikopterden maalesef acı haber geldi. Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri kuruluşumuzda çalışan ve helikopterde bulunan Fabrikalar Direktörümüz Altuğ Erbil, Temizlik Kağıtları Yalova Fabrika Müdürümüz Arif Cez, Yatırım Projeleri Müdürümüz İlker Uçak ve Manisa Fabrika Üretim Yöneticimiz Serhat Kenar’ı kaybetmenin büyük acısı ve üzüntüsü içerisindeyiz. Elim bir kaza sonucu hayatlarını kaybeden arkadaşlarımıza, helikopter pilotuna ve diğer yolculara Allah’tan rahmet, başta ailelerine ve tüm yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Toskana-Emilian Apenin bölgesinde kaybolan helikopterde Eczacıbaşı Holding’in 4 yöneticisi, 2 Lübnanlı ve 33 yaşındaki helikopterin pilotu Corrado Levorin bulunuyordu. Eczacıbaşı Holding, helikopterdeki yöneticilerin isimlerini şöyle açıklamıştı: Tüketim Ürünleri Planlama Direktörü Altuğ Erbil, İpek Kağıt Fabrika Müdürü Arif Cez, İlker Uçar, Tüketim Ürünleri Üretim Müdürü Serhat Kenar.

Eczacıbaşı çalışanlarını taşıyan helikopter kayboldu

Kaybolan helikopterden ‘sinyal’ alındı, Bülent Eczacıbaşı İtalya’ya gitti