Eczacıbaşı çalışanlarını taşıyan helikopter kayboldu

Yayın tarihi: 10 Haziran 2022 Cuma 10:00 am - Güncelleme: 10 Haziran 2022 Cuma 2:36 pm

İtalya’nın Toskana ile Emilia-Romagna bölgeleri arasında, içinde Eczacıbaşı çalışanı dört kişinin de bulunduğu özel bir helikopter kayboldu. Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İtalyan uzman ekiplerinin helikopteri arama kurtarma çalışmaları sürmektedir” dedi.

‘Helikopter düştü’ ihbarı kenti ayağa kaldırdı!

Eczacıbaşı Holding, İtalya’da fuara giden dört kişiyi taşıyan helikopterden haber alınamadığını açıkladı. Helikopterde toplam 7 kişi bulunduğu belirtildi. İtalyan ANSA ajansının haberinde, sabah saatlerinde Lucca kentine bağlı Capannori Tassignano Havaalanı’ndan havalanan Agusta Koala “AW119” tipi bir helikopterin radardan kaybolduğu ifade edildi.

Haberde, Helikopteri arama çalışmalarının Toskana ve Emilia-Romagna bölgelerinin sınır kesiminde devam ederken, helikopterde 1 İtalyan pilot, 4 Türk, 2 Lübnanlı olduğu aktarıldı.

Firma yetkilileri tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri kuruluşumuzdan dört arkadaşımızın, Tissue Italy Network tarafından düzenlenen kağıt teknolojileri fuarı için bulundukları İtalya’da bir temizlik kağıdı üretim tesisine gitmek üzere bindikleri helikopterden haber alınamamaktadır. İtalyan pilot ile birlikte içinde 7 kişinin bulunduğu helikopterin, Lucca’dan Treviso’ya gitmek üzere havalandığı, ancak Modena civarında radardan kaybolduğu öğrenilmiştir. İtalyan makamları tarafından, kaybolan helikopterin arama çalışmalarının devam ettiği bildirilmiştir. Olayın duyulmasının ardından, başta Dışişleri Bakanlığımız ve İtalya’da görev yapan diplomatlarımız olmak üzere, İtalya’daki ilgili resmi ve sivil otoriteler ile temasa geçilerek, Türkiye ve İtalya’daki ekiplerimiz tarafından konu yakından takip edilmektedir. En kısa zamanda iyi haber almak dileği ve umuduyla kamuoyunun bilgilerine sunarız.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç de konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

“İtalya’nın Lucca kentinden havalanan ve içinde dört vatandaşımızın da bulunduğu bir helikopter ile dün radar teması kesilmiştir. İtalyan uzman ekiplerinin helikopteri arama kurtarma çalışmaları sürmektedir. Bu çalışmalar, Roma Büyükelçiliğimiz ve Milano Başkonsolosluğumuzca, İtalyan makamlarıyla temas halinde yerinde takip edilmektedir. Temennimiz, tüm yolculara ve mürettebata biran önce sağ salim ulaşılmasıdır.”

ZAYIF BİR CEP TELEFONU SİNYALİ ALINDI

Kayıp helikopter için su ana kadar yapılan aramalarda helikopterden herhangi bir ize rastlanmadı. Ancak pilota ait olduğu tahmin edilen cep telefonundan zayıf bir sinyal alındığı öğrenildi.

Corriere della Sera’nın haberine göre, bölgede helikopterin kaybolduğu saatlerde havanın kötü olduğu ve belirli kısımlarda fırtına olduğu biliniyor. Ancak helikopterden herhangi bir tehlike sinyali göndermediği belirtiliyor. Ekiplerin yaptığı arama çalışmalarından da henüz sonuç alınabilmiş değil. Ancak helikopterin kaybolduğu bölgenin erişilmesi zor bir alan olduğu söyleniyor.

KAYBOLAN TÜRKLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Sabah gazetesinden Ümit Erkan Demircan’ın haberine göre, uçaktaki Türk yurttaşların kimlikleri belli oldu. Haberde kimlikler; Arif Cez, İlker Uçar, Serhat Kenar, Altuğ Erbil olarak açıklandı.

‘Helikopter düştü’ ihbarı kenti ayağa kaldırdı!