Eczacı zor bulunan ilaca ulaşınca horon teptirdi

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2022 Cumartesi 2:21 am - Güncelleme: 20 Ağustos 2022 Cumartesi 2:22 am

AKP iktidarının kriz yarattığı alanlardan birisi de ilaç sektörü oldu. Emek Eczanesi’nin sahibi Cem Kılınç, ilaç krizi sebebiyle zor bulunan bir ilaca ulaşınca ilaç kutularına ‘sevinçten’ horon teptirdi.

AKP iktidarı 13 yıldır ilaç fiyat kararnamesini yenilemiyor Kararnamenin yenilenmemesiyle birlikte ilaçların döviz cinsinden ilaç firmaları istedikleri zammı alamayınca piyasaya ilaç sürmemeyi tercih etti. Özellikle, hormon ilaçları, antidepresanlar, tansiyon, kanser ve diyabet ilaçlarını bulmakta zorluk çekildiği belirtiliyor. Ankara Eczacı Odası Başkanı Taner Ercanlı, kararnamenin yenilenmemesi sebebiyle her 5 ilaçtan birinin bulunamaz hale geldiğini dile getirdi.

İlaç krizi büyüdü! Eczacılar ülke geneli iş bırakıyor

İlaç krizi ile ilgili konuşan İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Pınar Özcan, “Ülkemizin ilaç fiyat politikası nedeniyle yeni üretilen ilaç bileşenlerinin de çok büyük bir bölümü Türkiye’ye girmiyor. Çünkü firmalar istedikleri ödemeyi alamıyor. Avrupa’da sattığı 100 Avroluk ürünü ‘Türkiye’de 10 avroya satacaksın’ dayatması bir firmanın talebini karşılamaz. O nedenle hastalıklarla ilgili çıkan yeni bileşenleri, ülkemizde göremiyoruz. Bunların sayısı giderek artıyor” dedi.

İLACI BULUNCA HORON TEPTİRDİ

Tokat’ın Zile ilçesinde yaşayan eczacı Cem Kılınç, sosyal medya hesabı üzerinden, eczanelerde bulunması zorlaşan migren ilacı “Avmigran”ın aylardan sonra geldiğini belirterek bir video paylaştı. İlaç kutularına horon teptiren Kılınç, vatandaşlara ilaçlara ulaşılabilmesi için eczacıların mücadelesine ortak olma çağrısında bulundu. Kılınç’ın ‘İlaç krizi’ diyerek Twitter’dan yaptığı paylaşımı şöyle:

“İlaç Krizi..
Hastaların aylardır ulaşamadığı ilaçlardan 2 kutu gelince eczacılar..

Sağlığınız için, bulamadığınız ilaca ulaşabilmek için, ödediğiniz ilaç farklarına ses çıkarmak için eczacınızın mücadelesine ortak olun.”

5 ilaçtan 1’i yok! Eczacılar eylem hazırlığında!

Nazım Hikmet’ten etkilenen eczacı, HPV aşısını ücretsiz yapıyor