Ece Üner’in cinsiyetçi ifadelerine yönelik tepkiler büyüyor

Yayın tarihi: 29 Eylül 2020 Salı 1:28 pm - Güncelleme: 29 Eylül 2020 Salı 1:28 pm

Sunucu Ece Üner’in, ana haber bülteninde Kim Kardashian’a yönelik kullandığı ifadeler sosyal medyada gündem oldu. Açıklamalarında kullandığı cinsiyetçi ifadeleri dikkat çeken Üner’e Deniz Çakır ve Ayşe Özyılmazel’den de tepki geldi.

SHOW TV Ana Haber Sunucusu Ece Üner, Ermeni kökenli ABD’li Model Kim Kardashian’ın Azerbaycan hakkındaki sözlerine cinsiyetçi ifadeler kullanarak yanıt vermişti.

Üner, sunuculuğunu yaptığı Ana Haber Bülteni sırasında “Kim Kardashian’ın kameralara göstermeye alışık olduğu büyük bir kaynağı var, yine aynı kaynağı mı referans aldı acaba?” demişti.

“CİNSİYETÇİSİN, KORKAKSIN, CAHİLSİN…”

Üner’in cinsiyetçi ve ırkçı ifadeleri sosyal medyada tepki topladı. Üner’in açıklamalarına Sanatçı Deniz Çakır ve  Köşe Yazarı ve Şarkıcı Ayşe Özyılmazel’den de tepki geldi.

Instagram hesabından paylaşım yapan Çakır, “Bu nasıl avam, yakışıksız bir usluptur. Pes yahu… Bu uslupla ana haber sunuyor.. İnanılır gibi değil..” diyerek Üner’in ifadelerini eleştirdi.

Özyılmazel’de Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda “Bu videoyu izleyip “Helal” çeken bir arkadaşım olması beni üzer.” dedi. Özyılmazel, paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

“Bu videoyu izleyip “Helal” çeken bir arkadaşım olması beni üzer. Eğer öyleyse lütfen bir daha araşmayalım, konuşmadan sessizce dağılalım. Döveceksen fikrinle, aslan gibi bilginle döversin. Yani en medeni, okumuş, akıllı kadından/erkekten bile böyle laflar çıkabiliyorsa aradığımız medeniyete ulaşmamıza çok çok uzun zaman var. Eğer bir kadına kızdığında, bilginle ve fikrinle ortaya çıkmak yerine onu saçından, poposundan, fiziğinden, aşklarından, dekoltesinden, namusundan, ahlağından vurmak ilk aklına gelen şeyse; cinsiyetçisin, korkaksın, cahilsin demektir.”

ECE ÜNER’DEN AÇIKLAMA

Üner’den eleştirilere yanıt gecikmedi. Üner, ifadelerini “cinsiyetçilik” olarak nitelendirenlerin “samimiyetsiz” olduğunu iddia etti. Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Üner, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Pes’miş! Özünde; “bir yerinden uydurma” dedim! Esas cinsiyetçilik, burada “cinsiyetçilik” aramak!Ben “sıradan” kadınların hakkını ararken siz neredeydiniz? Kardashian’la kadın hakları savunucusu olduğunuzu hatırlayacağınız Kim’in aklına gelirdi? Samimiyetsizliğiniz mide bulandırıcı! Biraz da Can Yücel okuyun! Kavramlarınız yerine otursun!”

Televizyonlar karartılırken bu da Türkiye’de konuşan bir televizyoncu!