Ece Erken olay anını anlattı

Yayın tarihi: 28 Ocak 2022 Cuma 11:32 am - Güncelleme: 28 Ocak 2022 Cuma 2:22 pm

Bakırköy’de yemek yediği balıkçıda uğradığı silahlı saldırı sonucu eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu‘nu kaybeden ünlü sunucu Ece Erken yaşadıklarını anlattı.

Bir dönem BJK yöneticiliği de yapan sunucu Ece Erken’in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu, şoförü ile birlikte yemek yerken Bakırköy’de silahlı saldırıya uğradı. Vücuduna çok sayıda kurşun isabet eden Mahmutyazıcıoğlu, ağır yaralandı. Şüpheliler olay yerinden kaçarken Mahmutyazıcıoğlu ise hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan müdahalelere rağmen Mahmutyazıcıoğlu, hayatını kaybetti.

ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Olayın ardından bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, olaya karıştığı tespit edilen 6 şüphelinin kimliğini tespit edildi. Zanlılardan ikisi Organize Şube ekipleri tarafından gözaltına alındı. 4 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

“KANI YERDE KALMASIN”

Ünlü sunucu Ece Erken, eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu’yla en son konuşmasını anlattı. Erken “Gece konuştuk. ‘Restorandayım Fikret Orman gitti. İki gazeteciyle oturuyoruz’ dedi. Ben de tamam bir tanem dedim. 00.15, 00.28 arası çevrimiçi olmayınca biraz içerlerdim. Meğer saldırıya uğramış. Ne olur kocamın katilleri bulunsun. Kanı yerde kalmasın.” dedi.

“KEŞKE BEN ÖLSEYDİM”

Mahmutyazıcıoğlu’nun cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından dün gece uçakla Trabzon’a, buradan da kara yolu ile memleketi Rize’nin Fındıklı ilçesi Hürriyet Mahallesi’ne getirildi. Ece Erken, taziyelerin kabul edildiği sosyal tesise, elinde eşinin fotoğrafının yer aldığı çerçeve ile geldi, “Çok erken gitti. Onun yerine keşke ben ölseydim” diyerek gözyaşı döktü.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu’na saldırı anı kamerada

Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun cenazesi Rize’ye gönderildi