Ebubekir Sifil’den Diyanet’e Cüneyt Akman ve Yılmaz Özdil çağrısı

Yayın tarihi: 16 Aralık 2020 Çarşamba 5:27 pm - Güncelleme: 16 Aralık 2020 Çarşamba 5:32 pm

“Erkeğin farklı illerde eşi olabilir” sözleriyle gündeme gelen Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan Ebubekir Sifil, TELE1 programcısı Cüneyt Akman ile Sözcü yazarı Yılmaz Özdil için Diyanet’e çağrıda bulundu. Gerici Sifil, “öldüklerinde cesetleri camilerimize sokulmasın, cenaze namazları kılınmasın” ifadelerini kullandı.

Cüneyt Akman’ın sunduğu Zamanın Ruhu programına konuk olan, Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, Diyanet İşleri’nin kuraklıktan ötürü yağmur duasına çıkmasına, “Ben şu an İzmir’deyim. Bize gavur İzmir diyorlar ama dua en çok burada tuttu. 3 günden beri burada yağmur var. Şimdi tabii önceki günkü yazımda da anlatmaya çalıştım. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde astronom bile çalıştırılıyor. Dolayısıyla bilimden uzak bir kurum değil. Dolayısıyla astronomdan haberdar olan bir kurumun meteoroloji biliminden haberdar olamaması mümkün değil.” yanıtını vermişti.

Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan Doç. Dr. Ebubekir Sifil, kişisel Twitter hesabından, konuyla ilgili olarak, “Başta Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman olmak üzere dinî sembol ve değerlerle, duayla, namazla… alay edenler, kim olurlarsa olsunlar, öldüklerinde cesetleri camilerimize sokulmasın, cenaze namazları kılınmasın.” paylaşımında bulundu.

“ALLAH’IN EVİNİ DE Mİ ÜSTÜNÜZE TAPULADINIZ?”

Cüneyt Akman ise Gerici Sifil’e “Sifil herifin biri Yılmaz Özdil ile beni camiye sokturmayacakmış. Alllah’ın evini de mi üstünüze tapuladınız be nabekarlar?” sözleriyle yanıt verdi.