Deniz Zeyrek kendisini arayan RTÜK başkanına sansürü hatırlattı

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2021 Çarşamba 8:15 am - Güncelleme: 18 Ağustos 2021 Çarşamba 8:36 am

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, RTÜK Başkanı’nın kendisini arayarak yazısında kullandığı “sansür” ifadesinden dolayı sitem ettiğini söyledi.

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek’in konuyla ilgili bugünkü yazısı şöyle:

Geçen pazartesi yayınlanan yazımda, iktidarın felaket haberlerini halktan saklamaya çalıştığını anlatıp, bakanlıklar ve dere yataklarına şehir kuran belediyeler başarısız olsa da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un ve RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in işini “layıkıyla” yaptığını anlatmıştım. Halkın felaket haberlerini görmemesi, o haberlerin sansür edilmesi için gösterilen çaba nedeniyle ikisini de “en başarılı” bürokrat ilan etmiştim.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin arayarak yazımdaki “sansür” ifadesi nedeniyle sitem etti. Ben sansür ibaresini “bir haberin okuyucudan gizlenmesi” anlamında kullanıyorum. Şahin ise yaptıklarının sansür değil, “daha önceki doğal afet, terör olaylarında olduğu gibi yayıncılara etik ilkelerini hatırlatmaktan ibaret olduğunu” savunuyor.

Basit iki soru sorarak yorumu size bırakıyorum:

1- Olay “Hatırlatma”dan ibaretse kanallara ceza neden kesildi?

2- Zamanında söndürülemediği için ormandan şehirlere inen alevler değil de yangın yerinden canını tehlikeye atarak yayın yapan FOX Haber muhabiri Gülşah İnce’nin (para cezasına gerekçe yapılan) “alevler kabus gibi yaklaşıyor” cümlesi mi halkı paniğe sevkeder?

İktidarın sansür aygıtı RTÜK, kanallara ceza yağdırdı