Ebrar Karakurt paylaşımı Teyit’e takıldı

Yayın tarihi: 5 Eylül 2023 Salı 4:50 pm - Güncelleme: 5 Eylül 2023 Salı 4:54 pm

Doğrulama platformu Teyit, sosyal medyada paylaşılan Filenin Sultanları‘nın şampiyonluk sonrası AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret ettiği ve gericiler tarafından hedef gösterilen Ebrar Karakurt’un katılmadığı iddialarını inceledi. İlgili paylaşım 2020 yılına ait çıktı.

Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı, CEV EuroVolley final maçında rakibi Sırbistan’ı yenerek Avrupa Şampiyonu oldu. Millilerin şampiyonluğu büyük yankı uyandırırken belli bir kesim Ebrar Karakurt’un cinsel yönelimini ve sosyal medya payalşımlarını hedef aldı.

Finallerden önce Ebrar Karakurt sosyal medyada Abdülhamit isimli bir kullanıcının gönderisine yaptığı yoruma, “Boş yapma Abdülhamit” cevabını verince eleştirilerin odağına oturdu. Bazı sosyal medya hesapları ve siyasi isimler, yorumu Osmanlı Padişahı Abdülhamit’e yordu ve Karakurt’un kadro dışı bırakılmasını dahi dile getirdi.

Göz yaşartan mesaj! Filenin Sultanları Türk Hava Sahası girişinde böyle karşılandı

ESKİ BİR FOTOĞRAFI DOLAŞIMA SOKTULAR

Sosyal medyada paylaşılan bir gönderide ise, Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı’nın şampiyonluk sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret ettiği fotoğrafın güncel olduğu ve bu ziyarette Ebrar Karakurt’un olmadığı iddia edildi.

Teyit’in incelemesine göre, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncularıyla bir araya geldiği fotoğraf 2020 yılında Burhan Felek Atletizm Stadı’nın açılış töreni sonrasında çekilmiş.

Fotoğrafta 2021 yılında A Milli Takım’a veda eden Naz Aydemir Akyol ile 2023 yılında A Milli Voleybol Takımı Kadrosu’nda yer almayan Meliha İsmailoğlu ve Tuğba Şenoğlu gibi isimler bulunuyor. Fotoğrafın çekildiği 2020 yılında Ebrar Karakurt milli takım kadrosunda yer alsa da, görüşmede yer almamış. Ancak yalnız Karakurt değil kadroda bulunan Meryem Boz’un da fotoğrafta olmadığı görülüyor.

Ayrıca yine konuyla ilgili çıkan haberlerde, görüşmede Gençlik ve Spor Bakanı olarak Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yer aldığı belirtilmiş. Ancak Kasapoğlu, yeni kurulan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde yok. Gençlik ve Spor Bakanlığı görevini Osman Aşkın Bak yürütüyor.

Şampiyonluk sonrası Türkiye’ye dönen A Milli Kadın Voleybol Takımı 5 Eylül itibariyle henüz Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmedi. Milli takım kaptanı Eda Erdem ise Sırbistan maçı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir telefon görüşmesi yaptı.

İstanbul’da kupa coşkusu! Filenin Sultanları, Avrupa şampiyonluğunu vatandaşlarla kutladı