Ebeveyn denetimi Instagram’a geliyor

Yayın tarihi: 18 Mart 2022 Cuma 8:00 am - Güncelleme: 17 Mart 2022 Perşembe 3:06 pm

Meta, Instagram ve sanal gerçeklik için yeni “ebeveyn denetimi” özelliklerini tanıtıyor. Güncelleme ilk olarak, gençler ve çocuklar üzerindeki etkisi nedeniyle Instagram için sunulacak.

Önümüzdeki birkaç ay içinde Quest kulaklıklarına yeni ebeveyn kontrolleri gelecek. Instagram üzerindeki kontroller, ebeveynlerin zaman sınırları belirleyebileceği bir güncelleme alacak. Ayrıca gençlerin uygulamadaki etkinlikleriyle ilgili bilgilere erişilebilecek olan yeni bir “Aile Merkezi” olacak. Artık ebeveynler, gençlerinin takip ettiği hesapların bir listesini ve onları hangi hesapların takip ettiğini görebilecek. Ebeveynler, gençleri başka bir kullanıcı tarafından rapor edilirlerse de bilgilendirilecek.

ebeveyn denetimi

 

Özellikle, güncelleme şu an için yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde mevcut. Ebeveynler, ebeveyn denetimi özelliklerine yalnızca gençlerin uygulama içinde “denetimi başlatması” durumunda erişebilecek. Gençlerin ayrıca ebeveyn gözetimi için herhangi bir ebeveyn talebini onaylamaları gerekecek. Instagram Başkanı Adam Mosseri bir blogda, “Önümüzdeki birkaç ay içinde, ebeveynler için gençlerinin Instagram’ı kullanabileceği saatleri belirlemelerine olanak tanıyacağız. Birden fazla ebeveynin bir gencin hesabını denetleme yeteneği dahil olmak üzere ek özellikler ekleyeceğiz” dedi.

İlk olarak Aralık ayında vaat edilen yeni özellikler, bir araştırmacının Instagram’ın gençlerin zihinsel sağlığı üzerindeki etkisini belgeleyen dahili bir araştırmayı ifşa etmesinin ardından gündeme geldi. Bu kapsamda uygulama  gençleri ve ergenleri koruyacak adımlar atmayı hedefliyor. Mosseri, şirketin Quest kulaklıklarına benzer ebeveyn kontrolü özellikleri eklemeyi planladığını ve böylece ebeveynlerin çocuklarının sanal gerçeklikteki etkinliklerine sınırlar koyabileceğini söyledi.

Spotify, ortak çalma listelerine bazı özellikler ekliyor