EBA sistemine nasıl bağlanılır? Uzaktan eğitim hakkında bilinen her şey

Yayın tarihi: 17 Mart 2020 Salı 8:45 am - Güncelleme: 17 Mart 2020 Salı 8:45 am

Bugünden itibaren başlayacak olan uzaktan eğitim için EBA sistemine nasıl giriş yapacağınızı adım adım anlatıyoruz. Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ve televizyonda ise TRT kanallarında başlayacak olan uzak eğitim hakkında bilinen her şey burada!

 Dünyada an itibariyle 6.500 kişiden fazlanın ölümü ile sonuçlanan coronavirus, ülkemizde de görülmeye başladı. Türkiye’de de resmi olarak açıklanan 18 koronavirus vakası için devletimiz oldukça başarılı hamlelere imza atmayı başardı. Avrupa’nın yapamadığını yapıp okulları tatil etmeyi başarmıştık. İtalya’nın sorumsuzca davranması ülkeye pahalıya patlamış ve 1.800 kişi hayatını kaybetmişti. Okulları tatil ettikten sonra öğrencilere EBA Uzaktan Eğitim hizmeti ile ders verileceği açıklanmıştı.

EBA

EBA nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Fatih Projesi kapsamında online eğitim platformu olarak geliştirilen Eğitim Bilişim Ağı yani EBA, mevzuattaki tüm ders içeriklerini internet üzerinden sunuyor. Bu sayede hem öğrenciler hem de öğretmenler sistemdeki dökümanlardan yararlanabiliyor. EBA’nın yeni yapılanması ile artık uzaktan eğitimlerin yapılması da mümkün olacak. Peki, sisteme nasıl giriş yapacaksınız?

EBA Uzaktan Eğitim giriş nasıl yapılır?

İlk olarak buradan EBA sisteminin ekranını açın. Daha sonra Öğrenci>EBA bölümüne girin. Şifrenizi biliyorsanız T.C. Kimlik No ve Şifreniz ile sisteme giriş yapın. Dilerseniz de E-Devlet hesabınız ile de sisteme giriş yapabilirsiniz.

Eğer şifrenizi unuttuysanız açılan ekranda yer alan Şifremi Unuttum seçeneğine tıklayın. T.C. Kimlik Numaranızı girin. Doğrulama yöntemi seçin.

Öğretmen ve öğrenci için şifre sıfırlama

Doğrulama yönteminde maili seçtiysen;

  1. Adım: Sisteme kayıtlı e-posta adresini girin ve “Gönder” butonuna bas. (Sisteme kayıtlı e-posta adresin yoksa öğretmeninden veya velinden tek kullanımlık şifre edinerek ve Öğrenci olarak EBA şifremi nasıl oluştururum bölümünden yardım alarak şifreni yeniden oluşturabilirsiniz).
  2. Adım: Mailine gelen doğrulama kodunu gir ve “Gönder” butonuna bas.
  3. Adım: Yeni şifreni belirle ve “Kaydet” butonuna tıkla.

Cep telefonunu seçtiysen;

  1. Adım: Sisteme kayıtlı cep telefonu numarasını gir ve “Gönder” butonuna bas. (Sisteme kayıtlı cep telefonu numaran yoksa öğretmeninden veya velinden tek kullanımlık şifre edinerek ve Öğrenci olarak EBA şifremi nasıl oluştururum bölümünden yardım alarak şifreni yeniden oluşturabilirsiniz).
  2. Cep telefonuna gelen doğrulama kodunu gir ve “Gönder” butonuna bas.
  3. Yeni şifreni belirle ve “Kaydet” butonuna tıkla.

Şimdilik bu sistemin ne kadar süreyle uygulanacağı ve okulların ne zamana kadar tatil olacağı bilinmiyor. Umarız ülkemizde alınan coronavirus tedbirleri olumlu sonuçlanır ve salgın daha fazla yayılmaz.

For Honor: Blades of Persia 19 Mart’ta Gelecek!